Policija u Budvi pretresala Ljubišu

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije pojačali kontrole u Budvi
49257 pregleda 23 komentar(a)
Pretresi u City kvartu, Foto: Vijesti
Pretresi u City kvartu, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.03.2020. 13:24h

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u subotu su u Budvi pretresli više osoba koje policija označava bezbjednosno interesantnim licima (BIL).

Prema saznanjima “Vijesti”, ispred Sportskog centra kontrolisali su Marka Ljubišu Kana i još nekoliko muškaraca koji su bili sa njim u društvu.

Iz Uprave policije nijesu se zvanično oglašavali povodom pretresa Budvana.

Nezvanično navode da je riječ o pojačanoj kontroli onih koji su u njihovim spisima označeni interesantnim.

Tim za podršku, koji je pod kontrolom najznačajnijeg Sektora u policiji na čijem čelu je Zoran Lazović, i minulog ljeta često je u Budvi pretresao osobe bliske organizovanim kriminalnim grupama.

Pretresali su i bezbjednosno interesantne osobe i one koje imaju u evidenciji kao počinioce krivičnih djela.

Ljubiša, Đuro Ivanović, braća Ognjen i Mladen Kažanegra i njihovi prijatelji više puta su kontrolisani u ljeto 2019. godine. Ti Budvani, prema policijskoj evidenciji, u prijateljskim odnosima su sa pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana.

Minulog ljeta pripadnici Tima za podršku pretresali su ih u Pržnu, na Mogrenu, u lokalu “Korkovado”...

U vitrini, na terasi Ivanovićevog “Korkovada”, inspektori SBPOK-a su 10. avgusta 2019. pronašli dva pištolja koja su poslata na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Istražitelji su navodno na “bereti” kalibra 7,65, uklonjenog serijskog broja i “magnumu 357”, takođe skinutog serijskog broja, pronašli Ivanovićeve otiske, nakon čega je 26. avgusta i uhapšen.

Nekoliko sati kasnije, na terasi njegovog lokala, Kan je izbjegao likvidaciju, a u tom napadu ranjeni su njegovi prijatelji Dragan Marković zvani Krasni i Goran Brale Slovinić.

Muškarac koji je nosio silikonsku masku prišao je stolu za kojim su sjedjeli sa Kanom i na njih zapucao iz “škorpiona”.

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi, ranije je ispričao da je napadač imao podršku još jedne muške osobe. Navodno, napadač je skuterom došao do bedema Starog grada nedaleko od plaže Pizana, a potom ušetao među masu turista. Poslije pucnjave je pobjegao skuterom u pravcu Rafailovića...

Kontrole i u Podgorici

Policajci sa fantomkama i dugim cijevima za vikend su pretresali i u podgoričkim naseljima Stari aerodrom i City kvart.

U City kvartu su, u subotu oko 22 sata, zaustavili crni BMW, a potom pretresli vozača, njegove saputnike i provjerili da li u automobilu ima nešto od nedozvoljenih predmeta ili materija.

Bonus video: