Pavićević u sudnici 9. aprila

Osim Pavićevića, u tom predmetu sudi se i izvršnoj direktorici tog preduzeća Danijeli Krković i procjenitelju Rafailu Vreteničiću. Oni su optuženi da su zloupotrebom položaja 2011. godine, u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora, ošetetili Poštu Crne Gore za 2.247.882 eura
2156 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Pavićević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2020. 08:40h

Za 9. april odgogođeno je juče suđenje bivšem predsjedniku barske Opštine i predsjedniku borda direktora preduzeća ZIB Žarku Pavićeviću, zbog, kako je saopšteno, opravdanog odsustva specijalnog tužioca.

Osim Pavićevića, u tom predmetu sudi se i izvršnoj direktorici tog preduzeća Danijeli Krković i procjenitelju Rafailu Vreteničiću. Oni su optuženi da su zloupotrebom položaja 2011. godine, u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora, ošetetili Poštu Crne Gore za 2.247.882 eura.

Prema navodima optužnice, Pavićević je počinio krivično djelo - zloupotreba ovlašćenja u privredi, a Krković i Vretenićić krivično djelo - zloupotreba ovlašćenja u privredi putem pomaganja. Iako ugovorena poslovno-stambena zgrada u planiranom roku nije završena, piše u tom aktu, Pavićević je Krkovićkoj dao usmeni nalog da zaključi Aneks ugovora. “Krković je sa preduzećem USEFA zaključila Ugovor... koji se odnosi na zajedničku izgradnju istog stambeno-poslovnog objekta”. Dodaje se da je prikrivala činjenicu i da odgovorni u Pošti nisu za to znali.

Bonus video: