VIŠI SUD U PODGORICI

Suđenje Mugoši odloženo na neodređeno vrijeme

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović rekla je "Vijestima" da se spisi predmeta nalaze i dalje kod vještaka, što je razlog odlaganja ročišta
3575 pregleda 16 komentar(a)
Mugoša, Foto: Boris Pejović
Mugoša, Foto: Boris Pejović

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, optužen da je zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja Glavnom gradu pričinio štetu od 6,7 miliona eura, koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je na neodređeno vrijeme.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović rekla je "Vijestima" da se spisi predmeta nalaze i dalje kod vještaka, što je razlog odlaganja ročišta.

Specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Vesna Pean je glavnom pretresu održanom polovinom novembra 2019., prihvatilo predlog advokata odbrane Mitra Mugoše i Predraga Đolevića bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, da se izvrši novo ekonomsko finansijsko vješačenje koje će biti povjereno Institutu za vještačenja Univerziteta Crne Gore.

Nalaz će izraditi vještak Sanja Radović, diplomirani inžinjer građevinarstva.

Vještaci građevinske i ekonomsko finansijske struke Vukašin Đuričković i Milenko Popović na ranijem suđenju, ostali su kod dopunskog nalaza i mišljenja u kojem su naveli da je prilikom prodaje gradskog građevinskog zemljišta kompaniji “Carine”, oštećen gradski budžet za 6,7 miliona eura.

Advokati Đolević i Mugoša su u cjelosti tada osporili njihov nalaz, smatraju da je neprihvatljiv i predložili sudu da odredi novo vještačenje koje će obaviti Institut za vještačenja Univerziteta Crne Gore, radi utvrđivanja cijene metra kvadratnog zemljišta na Starom aerodromu, koje je glavni grad prodao “Carinama” po cijeni od 165 eura.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Mugoša je postupajući suprotno službenim interesima, donio odluke 30. avgusta 2007. godine o prenosu prava na gradsko građevinsko zemljište kojom je preduzeću "Carine” prenio pravo korišćenja na gradskom građevinskom zemljištu površine 8.047 m2 i 7.158 m2.

Za prenos prava na pomenutom zemljištu, navodi se u optužnici, neposrednom pogodbom određena je novčana naknada od 165 eura po kvadratu.

Preporučujemo za Vas