Brat i otac okrivljenog Ulame iskoristili zakonsko pravo da ne svjedoče

"U tom periodu bio sam ljut na njega jer ga je policija jednom prilikom zaustavila kod Krivog mosta i našla mu pištolj", naveo je u iskazu pred sudom datom 12. februara 2018. Dodao je da optuženog Vladimira nikada nije štitio. Dodao je da je njegov bratanić "dobro dijete", te da mu nije poznato da je imao problema sa zakonom osim navedenog
8616 pregleda 3 komentar(a)
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Savo Prelević
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici u ponovljenom sudskom procesu protiv okrivljenog Vladimira Ulame, optužen za teško ubistvo Nemanje Medina u julu 2016. godine, juče su brat i otac optuženog, Mihailo i Nenad, iskoristili svoje zakonsko pravo da ne svjedoče. Stric okrivljenog Zoran Ulama ostao pri ranije datoj izjavi u ranijem postupku. Predmet je dodijeljen vijeću kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš.

Odgovarajući na pitanje predstavnika oštećene porodice, Miloša Medina, brata pokojnog Nemanje, svjedok Zoran Ulama je kazao da trenutno njegov sin ima jedno plovilo, kao čamac ili gliser koji je kupljen nedavno, prošle ili pretprošle godine, te da u vrijeme kada se desio ovaj događaj nijesu imali plovilo.

U prethodnom sudskom postupku, Zoran Ulama kazao da je u periodu kritičnog događaja bio ljut na svog bratanića Vladimira, jer je policija kod njega našla pištolj.

"U tom periodu bio sam ljut na njega jer ga je policija jednom prilikom zaustavila kod Krivog mosta i našla mu pištolj", naveo je u iskazu pred sudom datom 12. februara 2018. Dodao je da optuženog Vladimira nikada nije štitio. Dodao je da je njegov bratanić "dobro dijete", te da mu nije poznato da je imao problema sa zakonom osim navedenog.

Na suđenju pročitani su iskazi 12 svjedoka iz pretodnog postupka. Suđenje se nastavlja drugog aprila.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu kojom je Vladimir Ulama oslobođen od optužbi za ubistvo Medina. Istom presudom vijeće je Ulamu osudilo na pola godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, što je

Apelacioni sud potvrdio presudu u tom dijelu.

Okrivljeni Ulama i sada pokojni Darko Mijović oslobođeni su optužbi za ubistvo Medina 8. jula 2016., a istom presudom sada pokojni Bogdan Milić takođe je oslobođen optužbi da je pomogao učiniocima nakon izvršenog djela.

Bonus video: