Uhapšen vlasnik "Kerbera", otvorio lokal uprkos zabrani

Lokal "Kerber" nalazi se u ulici Svetozara Markovića preko puta zgrade Centra bezbjednosti Podgorica i Ministarstva unutrašnjih poslova
65656 pregleda 61 komentar(a)
Lokal Kerber, Foto: Uprava policije
Lokal Kerber, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 16.03.2020. 18:49h

Podgorička policija uhapsila je vlasnika ugostiteljskog objekta "Kerber" D.V. (54) koji je jutros prekršio privremenu mjeru Ministarstva zdravlja o sprječavanju prenošenja koronavirusa u Crnoj Gori, pošto je jutros, kako je saopšteno iz Uprave policije, otvorio svoj objekat i obavljao ugostiteljske usluge.

Lokal "Kerber" nalazi se u ulici Svetozara Markovića preko puta zgrade Centra bezbjednosti Podgorica i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Slobode je lišen D.V. (54) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. O događaju je obavješten državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva koji je naložio da mu se ovo lice privede uz krivčnu prijavu na dalje postupanje. U odnosu na izrečenu mjeru zabrane i Komunalna policija je preduzela mjere iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz Uprave policije.

Novim mjerama za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa predviđeno je zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića, kafana, kafeterija, restorana i barova, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima.

Takođe zabranjeno je pružanje ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, kao i zatvaranje disko klubova/barova i noćnih klubova/barova.

Bonus video: