Uhapšen osumnjičeni za bacanje bombe u dvorištu kuće službenika UIKS-a

"Postoje osnovi sumnje da je S.M. dana 11. februara 2020. godine oko 01:50 časova u ulici Filipa Radičevića u Podgorici aktivirao i bacio u dvorište porodične kuće S.B. ručnu bombu", saopštio Srđan Korać, rukovodioc Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata CB Podgorica
12850 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Korać, Foto: Screenshot
Srđan Korać, Foto: Screenshot
Ažurirano: 16.03.2020. 19:36h

Policija je uhapsila Stefana Markovića (23) zbog postojanja osnova sumnje da je 11. februara aktivirao i bacio ručnu bombu u dvorište porodične kuće šefa sprovodničke službe spuškog zatvora Saše Burića.

"Postoje osnovi sumnje da je S.M. dana 11. februara 2020. godine oko 01:50 časova u ulici Filipa Radičevića u Podgorici aktivirao i bacio u dvorište porodične kuće S.B. ručnu bombu kojom prilikom je prouzrokovao veću materijalnu štetu kako na stambenom objektu tako i na vozilima oštećenog kao i vozilima koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, odnosno u komšiluku", kazao je Srđan Korać, rukovodioc Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata CB Podgorica.

Dodao je da je protiv S.M. podnijet Izvještaj kao dopuna krivične prijave i da je isti sproveden Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

"Takođe, značajno je navesti da su službenici kriminalističke policije CB Podgorica u ranijem periodu, odnosno u 2019. godini rasvijetlili sva krivična djela, odnosno napade na imovinu službenika UIKS-a tako da su dana 13.08.2019. godine veoma brzo nakon izvršenja krivičnog djela isto rasvijetlili, odnosno identifikovali izvršioce i lišili slobode lica I.T. i J.L. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što su u dvorištu porodične kuće službenika UIKS-a M.S. u ulici Donja Gorica bb u Podgorici aktivirali i bacili ručnu bombu kojom prilikom je prouzrokovana šteta na stambenom i pomoćnom objektu, kao i na privatnom i službenom vozilu".

Povezani članci

12. Februar 2020.

Bomba za šefa sprovodničke službe

Iz policije su podsjetili da je 14. jula 2019. godine takođe službeniku UIKS-a K.I. od strane nepoznatog lica u ulici Romanovih u Podgorici podmetnut požar na vozilu koje je u potpunosti oštećeno zbog čega je 18. novembra 2020. godine lišen slobode I.T. i uz izvještaj kao dopunu krivične prijave sproveden Osnovnom državnom tužiocu iz Podgorice.

"Službenici CB Podgorica, nastaviće sa proaktivnim operativno istražnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjedonosno ineteresantnim licima i članovima kriminalnih grupa u cilju sprečavanja vršenja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija", na.

Bonus video: