Zbog koronavirusa odgođeno suđenje okrivljenima za ubistvo Borete i Zečevića

Prema optužnici, Vasilije Rafailović je označen da je organizator sedmočlane grupe, kao i za direktnog izvršioca ubistava
1543 pregleda 1 komentar(a)
Sa mjesta ubistva Borete i Zečevića, Foto: Arhiva Vijesti
Sa mjesta ubistva Borete i Zečevića, Foto: Arhiva Vijesti

Suđenje okrivljenima za ubistvo Đorđa Borete i ljekara Dragana Zečevića 7. decembra 2016. godine u bečićkom lokalu "Trofej", koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je zbog pandemije koronavirusa, kazao je “Vijestima” jedan od branilaca okrivljenih.

Prema optužnici, Vasilije Rafailović je označen da je organizator sedmočlane grupe, kao i za direktnog izvršioca ubistava.

Optuženi su Vasilije B. Rafailović u bjekstvu, Miljan R. Bulatović, Vladimir Z. Šmanja, Ratko M. Vušović, koji je u bjekstvu i Ivan D. Cicmil, u bjekstvu.

"Radi realizacije kriminalnog plana 07. 12. 2016. godine, okrivljeni Rafailović i Vušović sa umišljajem su ubili Boretu i Zečevića, a Ivu Stanišić nanijeli tešku tjelesnu povredu. Okrivljeni Rafailović je iz automatske puške koju je nosio sa sobom, ispalio najmanje 14 projektila prema Boreti, Zečeviću i Stanišiću, koji su se nalazili na terasi ovog lokala, i tako ubio Boretu i Zečevića, dok je Stanišiću nanio tešku tjelesnu povredu. Čime su okrivljeni Rafailović, Vušović, Bulatović i Šmanja, kao saizvršioci izvršili krivična djela teško ubistvo i nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u optužnici.

Bonus video: