Laševiću 13 godina zatvora za ubistvo Zečevića

U presudi se navodi da je Lašević kriv zato što je 27. oktobra 2017. godine oko 17,50 časova u Ulici Ivana Mažuranića u Podgorici, ispred svoje porodične kuće, usmrtio Zečevića, ispalivši hitac u njegovom pravcu
2217 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Marko Lašević iz Podgorice osuđen je na 13 godina i dva mjeseca zatvora zbog ubistva Momira Zečevića u Podgorici i nedozvoljenog držanja oružja.

Prvostepenu presudu danas je u Višem sudu u Podgorici izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Vladimir Novović.

U presudi se navodi da je Lašević kriv zato što je 27. oktobra 2017. godine oko 17,50 časova u Ulici Ivana Mažuranića u Podgorici, ispred svoje porodične kuće, usmrtio Zečevića, ispalivši hitac u njegovom pravcu, iz pištolja VIS, kalibra 7,65 milimetara.

Okrivljeni je hitac ispalio u pravcu glave stradalog, koji je Zečeviću nanio ustrijelnu radu, prostrelinu, od koje je preminuo. Nakon čega je okrivljeni pobjegao.

Sud je donio rješenje kojim se produžava pritvor.

U obrazloženju presude sudija Novović je rekao da je sud cijeneći sve dokaze, nesumnjivo utvrdio da je u pravcu Zečevića, bez povoda, ispalio hitac u glavu.

"U odnosu na oba krivična djela, Lašević je postupao sa direktnim umišljajem, jer je bio svjestan da ispaljivanjem hica, može lišiti života oštećenog Zečevića. Sud je odbacio kao neosnovanu odbranu okrivljenog da je pucao u odbrani", rekao je sudija Novović.

Bonus video: