OSNOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO U BIJELOM POLJU

Pritvor do 30 dana zbog otvaranja lokala uprkos zabrani

U ugostiteljskim objektima u Bijelom Polju, odnosno Mojkovcu, za vrijeme kontrole turističkog inspektora i službenika komunalne policije, nalazila se lica kojima je bilo služeno piće
10314 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju odredilo je pritvor do 30 dana F.K. i V.B. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Ne poštujući Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanja prenošenja novog koronavirusa osumnjičeni su otvorili ugostiteljske objekte u Bijelom Polju, odnosno Mojkovcu, u kojima su se, za vrijeme kontrole turističkog inspektora i službenika komunalne policije, nalazila lica kojima je bilo služeno piće", saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Novim mjerama za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa predviđeno je zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića, kafana, kafeterija, restorana i barova, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima.

Takođe zabranjeno je pružanje ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, kao i zatvaranje disko klubova/barova i noćnih klubova/barova.

Preporučujemo za Vas