ODREĐENO MU ZADRŽAVANJE OD 72 SATA

Cetinjanin osumnjičen da je vršio ugostiteljsku djelatnost uprkos zabrani

Novim mjerama za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa predviđeno je zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića, kafana, kafeterija, restorana i barova, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima
5759 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju odredilo je zadržavanje od 72 sata za B.V. iz Cetinja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U saopštenju se navodi da je Osnovnom sudu u Cetinju predloženo da s B.V. stavi u pritvor. 

"Ovo iz razloga što je suprotno Naredbi Ministarstva zdravlja vršio ugostiteljsku djelatnost u svom objektu", saopštio je državni tužilac i tužilac portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, Duško Milanović.

Novim mjerama za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa predviđeno je zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića, kafana, kafeterija, restorana i barova, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima.

Takođe zabranjeno je pružanje ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, kao i zatvaranje disko klubova/barova i noćnih klubova/barova.

Institut za javno zdravlje potvrdio je juče još šest slučajeva zaraze koronavirusom.

Ukupan broj osoba oboljelih od koronavirusa u Crnoj Gori trenutno je osam.