Budvaninu sude za pokušaj ubistva Rusa

"Povukao ga je za rukav i iz džepa jakne izvadio nož i zadao više udaraca oštećenom, nanoseći mu tom prilikom lake tjelesne povrede... čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju”...
3827 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay

Potvrđena je optužnica protiv Budvanina D.I. zbog pokušaja ubistva ruskog državljanina M.P. 14. decembra 2012. godine.

Rus je nožem ranjen u obračunu u budvanskom naselju Bijeli do, a povrede koje je tada zadobi nisu bile opasne po život, saopšteno je Vijestima nakon obračuna.

Iz Višeg tužilaštva saopštili su da je Budvanin tog da sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog, iako je bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje:

“Na način što je... prilikom plaćanja taksi prevoza... došlo do verbalnog sukoba između okrivljenog i oštećenog M.P., nakon čega su oštećeni i svjedok H.V. izašli iz vozila, pa je okrivljeni D.I. krenuo ka oštećenom M., povukao ga za rukav i iz džepa jakne izvadio nož i zadao više udaraca oštećenom M.P., nanoseći mu tom prilikom lake tjelesne povrede u vidu ubodne rane u predjelu lijevog rebarnog luka, ubodne rane u predjelu lijevog nizdojkinog predjela i ubodne rane u predjelu gornje trećine unutrašnje strane desne butine, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, saopštenih neposredno nakon incidenta, taksista je dovezao dvojicu ruskih državljana iz Bara do Budve, a kada im je rekao da je cijena vožnje 25 eura, oni su mu dali 2,5 eura i nasrnuli na njega.

Ruski državljani koji su učestvovali u tuči, rečeno je, zaposleni su u jednom budvanskom hotelu.

Bonus video: