Priveden dio članova porodice Đurišić

Gradske službe uz kasniju asistenciju policije pokušale da uklone barikadu iz Jerevanske ulice na Zabjelu
40091 pregleda 59 komentar(a)
Vanja Đurišić u razgovoru sa službenikom Komunalne policije, Foto: Screenshot
Vanja Đurišić u razgovoru sa službenikom Komunalne policije, Foto: Screenshot
Ažurirano: 21.03.2020. 17:51h

Dio članova porodice Đurišić iz podgoričke Jerevanske ulice jutros je privedeno, nakon što su komunalni policijaci u pratnji zaposlenih preduzeća "Čistoća" došli da očiste barikadu, koju je ta porodica postavila prije nekoliko godina, jer tvrde da se radi o privatnoj, a ne gradskoj imovini.

To je nezvanično „Vijestima“ potvrđeno iz policije.

Kako Komunalna policija nije uspjela da završi ono zbog čega su došli, pozvali su u pomoć pripadnika Uprave policije.

"Podgorička policija je jutros pružala asistenciju Komunalnoj policiji koja je sprovodila službene radnje u ulici Jerevanska. Više lica se okupilo i sprječavalo službenike Komunalne policije i Komunalne inspekcije u sprovođnju službenih radnji. Policija je privela više osoba i o događaju obavjestila Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru slobode su lišeni V.Đ, D.Đ. I S.Đ, dok je protiv B.M. zbog istog prekršaja podnijeta prekršajan prijava u redovnom postupku. Osim toga, zbog kršenja privremene mjere o zabrani okupljanja građana, policija je lišila slobode V.Đ, A.R, Z.Đ. i S.Đ. Ova lica se sumnjiče da su počinila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopšteno je iz Uprave policije.

Punomoćnik porodice Đurišić, advokat Budislav Minić kazao je da su privedeni Vanja Đurišić, supruga Danijela, njegov brat Savo i dvoje djece.

Iako je i on bio priveden, kazao je da protiv njega nije pokrenut nijedan postupak.

Pojasnio je da Danijela Đurišić treba u 18.30 da se javi kod sudije za prekršaje, dok za ostale privedene članove porodice još nema informaciju.

Na snimku, koji je na Fejsbuku objavila Danijela Đurišić, vidi se da ni komunalni policajci, ni zaposleni u "Čistoći", ali ni pripadnici Komunalne policije, njih petnaestak, ne drže socijalnu distancu, a što je naredba zdravstvenih vlasti zbog pojave koronavirusa.

Danijela Đurišić, čuje se na snimku, tvrdi i da gradske vlasti nemaju nijedan dokument na osnovu kojeg bi mogli da pokušaju jutrošnju akciju.

Umjesto dokumenata, službenici na snimku tvrde da im je "izdato naređenje".

"Vijesti“ očekuju odgovor Glavnog grada na pitanja zašto su iskoristili situaciju u kojoj je građanima sugerisano da ne izlaze iz domova i drže socijalnu distancu i pokušali da sklone barikade Đurišića u podgoričkom naselju Zabjelo.

Očekujemo odgovor i na pitanja zašto se službenici više gradskih, ali i državnih službi ne pridržavaju naredbi i preporuka zdravstvenih vlasti.

Gradonačelnik Ivan Vuković nedavno je, odgovarajući na pitanja građana, kazao da je "sudski proces, koji dugo traje je u toku".

"Ukoliko se ispostavi da Glavni grad nije u pravu porodica Đurišić će biti obeštećena", kazao je tada Vuković.

"Vijesti" od gradskih vlasti očekuju i odgovor na pitanje da li jutrošnja akcija znači daje sudski proces završen i, ako jeste, u čiju korist i da li je presuda pravosnažna.

Spor Glavnog grada i porodice Đurišić u vezi sa vlasništvom nad zemljištem u Jerevanskoj ulici traje više godina.

Bonus video: