Mustafa i Perović negiraju da su slali bombu

Saslušani osumnjičeni za bombaški napad na kuću šefa sprovodničke službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija
7585 pregleda 0 komentar(a)
Tvrdi da sa Burićem nema problema: Mustafa, Foto: Savo Prelević
Tvrdi da sa Burićem nema problema: Mustafa, Foto: Savo Prelević

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda poslao je iza rešetaka Podgoričane Zorana Perovića, Nikolu Cupaća i Miljana Dujovića, osumnjičene za bombaški napad na kuću šefa sprovodničke službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića.

Prethodno, njih trojicu i Baranina Edmonda Mustafu saslušala je tužiteljka Ivana Vuksanović.

Pred njom su Perović i Mustafa tvrdili da nisu nalogodavci bombaškog napada, kazao je “Vijestima” njihov branilac, advokat Damir Lekić.

Ručna bomba aktivirana je u noći 11. februara u dvorištu kuće Burića. Od dejstva eksplozije oštećena je njegova porodična kuća u podgoričkom naselju Donja Gorica i dva automobila parkirana u dvorištu.

Policija je prije nekoliko dana izvršiocem tog napada označila Podgoričanina Stefana Markovića.

Tri dana kasnije saopštili su da su nalogodavci napada Perović i Mustafa, koji je u zatvoru, a da su saučesnici Nikola Cupać i Miljan Dujović.

Perović, Cupać i Dujović uhapšeni su 18. marta, a dan kasnije tužiteljka im je odredila pritvor do 72 sata.

Lekić je Vijestima rekao da je osumnjičeni Stefan Marković prvobitno saslušavan i da nije pominjao nalogodavce.

“Kada mu je određeno zadržavanje tražio je da ga tužiteljka ponovo sasluša. Tada joj je rekao da ga je njegov drug, Nikola Cupać, pitao da li će za Perovića i Mustafu baciti bombu i da je pristao. Iako kao osumnjičeni nije dužan da govori istinu, tužuteljka je njegovom iskazu poklonila vjeru. Njegove tvrdnje negirao je Cupać, objašnjavajući da je sa Markovićem dva dana prije bombaškog napada bio u Budvi na roštilju, da to nisu pominjali, i da ne poznaje Perovića i Mustafu”, kazao je Lekić.

Kazao je i da Cupać tužiteljki rekao i da je tog dana sa njima, u Budvi, bio i Dujović.

Tvrdi da je Perović na saslušanju negirao optužbe, pojašnjavajući da mu je Mustafa kum, ali da nikada nisu planirali bombaški napada na Burića.

Advokat Lekić je istakao da je Mustafa na saslušanju rekao da pod posebnim režimom izdržava kaznu - da je pod kamerama, da ga niko od osumnjičenih nije posjećivao, niti je i sa kim od njih kontaktirao.

“Rekao je da nikada u zatvoru nije imao mobilni telefon, da nije disciplinski odgovarao i da ga je pogodilo što je povezan sa ovim krivičnim djelom, jer sa tim nema nikakve veze, kao i da nikada nije imao problema sa šefom sprovodničke službe Sašom Burićem, naprotiv, da je on prema njemu uvijek korektno preduzimao mjere za koje je zadužen”, kazao je branilac Perovića i Mustafe, advokat Damir Lekić.

Nakon saslušanja svima je određeno zadržavanje, osim Mustafi koji je već na izdržavanju kazne po drugoj presudi.

Bonus video: