Kolašinac plašio policiju koronavirusom, njegovi sugrađani otvorili lokal uprkos zabrani

Tridesetjednogodišnji P. Č. paniku je izazvao dok su ga policajci sprovodili u Bijelo Polje radi izdržavanja kazne zatvora za drugo djelo
13336 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Dva Kolašinca odgovaraće zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti, a jedan zbog krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

Tridesetjednogodišnji P. Č. paniku je izazvao dok su ga policajci sprovodili u Bijelo Polje radi izdržavanja kazne zatvora za drugo djelo:

"Službenicima policije rekao je da sumnja da je zaražen virusom korona jer je, kako je naveo, bio u kontaktu sa osobom koja je zaražena ovim virusom, te da ima simptome specifične za ovaj virus. Lice je testirano na ovaj virus i rezultat je bio negativan. Protiv njega je po nalogu tužioca podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda i on je priveden tom tužiocu uz krivičnu prijavu", kazali su iz policije.

Objasnili su da je zbog otvaranja restorana "Crkvine" uhapšen V.J. (44), a da je protiv D.D.J. (40) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

"Oni su postupili suprotno naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje i unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje korona virusa i otvoriili ugostiteljski objekat „Crkvina” u Kolašinu i vršili ugostiteljske usluge", saopšteno je iz UP.

Bonus video: