Kućni pritvor zbog otvaranja kafića i frizerskog salona

"Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru još jednom poziva sve građane da poštuju naredbe nadležnih državnih organa za sprečavanje prenošenja novog koronavirusa"
7368 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.03.2020. 19:38h

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević donio je mjeru zabrane napuštanja stana za devet građana iz Budve, Tivta i Perasta koji su u prtotekla dva dana uhapšeni zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti mjera zabrane napuštanja stana donijeta je za šest vlasnika budvanskih kafića, koji su juče i danas otvorili lokale u tom gradu, Budvanki koja je uprkos zabrani otvorila frizerski salon i po jednom vlasniku kafića iz Perasta i Tivta, koji su takođe otvorili lokale.

Mjera nadzora - napuštanje stana, može trajati do nove odluke suda, saznaju Vijesti nezvanično.

Troje Budvana i Tivćanin zadržani su do 72 sata u policiji jer su, uprkos zabrani otvorili kafiće i frizerski salon.

Zadržavanje im je, nakon saslušanja, odredio dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, koji ih sumnjiči da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Osumnjičeni I.K., M.P. iz Budve i V.B. iz Tivta su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja otvorili ugostiteljske objekte u Budvi odnosno Tivtu, dok je osumnjičena M.M. iz Budve otvorila frizerski salon. Protiv svih osumnjičenih je podnijet predlog za određivanje pritvora", saopštila je portparolka tamošnjeg tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

"Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru još jednom poziva sve građane da poštuju naredbe nadležnih državnih organa za sprečavanje prenošenja novog koronavirusa", piše u saopštenju.

Bonus video: