Sedam osoba procesuirano zbog kršenja privremenih mjera

"Kivična prijava je podnijeta u Nikšiću zbog kršenja privremenih mjera, pa je protiv R.Đ. zbog prevoza više od dva lica vozilom podnijeta krivična prijava. U vozilu se nalazilo lice koje nije imalo prijavljen boravak iz Republike Srbije i njemu je donijeto rješenje o samoizolaciji"
8549 pregleda 0 komentar(a)
Ilustarcija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustarcija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Policija je Nikšiću, Baru, Danilovgradu, Cetinju i Žabljaku procesuirala sedam osoba zbog kršenja privremenih mjera donijetih zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

"Kivična prijava je podnijeta u Nikšiću zbog kršenja privremenih mjera, pa je protiv R.Đ. zbog prevoza više od dva lica vozilom podnijeta krivična prijava. U vozilu se nalazilo lice koje nije imalo prijavljen boravak iz Republike Srbije i njemu je donijeto rješenje o samoizolaciji", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Prilikom obilaska Bara policija je u unutrašnjosti jednog frizerskog salona zatekla R.L, zakupca tog objekta, i tri osobe.

"On je na ovaj način prekršio privremenu mjeru zatvaranja frizerskih i kozmetičkih salona. R.L. je lišen slobode", kazali su iz UP.

Danilovgradska policija je juče na magistralnom putu Podgorica – Nikšić zaustavili vozilo kojim je upravljao M.Ć. (35) dok se u vozilu nalazio N.Đ. (36).

"Kontrolom je utvrđeno da su lica prekršili odluku o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja, te da ne posjeduju potvrdu o potrebi kretanja van mjesta prebivališta. Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopšteno je iz Uprave policije.

Na Cetinju je juče uhapšen Z.L. (39) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela.

"Policija je ovo lice kontrolisala u saobraćaju kada je utvrđeno da se sa njim u vozilu nalaze još dva lica, te je on na ovaj način rekršio privremenu mjeru zabrane prvoza više od dva lica u voziilu. "

U Žabljaku je registrovano kršenje zabrane međugradskog saobraćaja, te je protiv S.Š. (52) i D.B. (59) iz Budve, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Bonus video: