OD SILINE POPUCALA STAKLA NA OKOLNIM ZGRADAMA

Eksplozija u Beranama: Uništeno vozilo policijskog inspektora

"Vijestima" je iz beranske policije rečeno da je obavljen uviđaj i izuzeti tragovi, a kojoj vrsti eksploziva se radi, znaće se tek naknadno.
57927 pregleda 28 komentar(a)
Vozilo Pešića u eksploziji potpuno havarisano, Foto: Tufik Softić
Vozilo Pešića u eksploziji potpuno havarisano, Foto: Tufik Softić
28.03.2020. 11:19h

Privatni automobil inspektora kriminalistike u CB Berane Gorana Pešića "golf 2" u potpunosti je havarisan u ranim jutarnjim satima, a od siline eksplozije oštećen je i "reno klio" koji je bio parkiran pored njega.

Od siline eksplozije, koja je oko tri sata poslije ponoći probudila grad, popucala su mnoga stakla na okolnim zgradama u ulici Osme crnogorske brigade, na samo stotinu metara od centra grada.

eksplozija Goran Pešić
U asfaltu ostao krater dubine šest centimetara(Foto: Tufik Softić)

O koliko jakom eksplozivu se radilo govori činjenica da je pod automobila ispod mjesta suvozača potpuno probijen, a u asfaltu je ostao krater dubine šest centimetara.

Uništeno vozilo Pešića
Uništeno vozilo Pešića(Foto: Tufik Softić)

"Vijestima" je iz beranske policije rečeno da je obavljen uviđaj i izuzeti tragovi, a kojoj vrsti eksploziva se radi, znaće se tek naknadno.

eksplozija Goran Pešić
Od siline eksplozije oštećeno još jedno vozilo(Foto: Tufik Softić)

"U ranim jutarnjim časovima, oko 03,00 časova, u ulici Osme crnogorske u Beranama došlo je do eksplozije na privatnom vozilu Gorana Pešića, rukovodioca Jedinice za Opšti kriminalitet Centra bezbjednosti Berane. Vozilo je bilo parkirano ispred zgrade u kojoj službenik Uprave policije živi. Vozilo marke VW Golf II je u potpunosti uništeno a šteta je nastala i na vozilu koje je se nalazilo u neposrednoj blizini. Preliminarne analize upućuju na sumnju da je eksplozija podmetnuta. Preduzimaju se intenzivne policijsko – tužilačke aktivnostiu u cilju utvrđivanju svih činjenica pod kojima je došlo do ovog događaja i procesuiranju lica odgovornih za eksploziju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pešić je inspektor sa dugogodišnjim iskustvom i radio je najtežim krivičnim predmetima na teritoriji više opština u regionu.

Ranije je imao neprijatnosti da su mu bušene gume na autu, ali ovako nešto do sada nije zabilježeno.

Srećna okolnost je da se eksplozija dogodila u satima kada nije bilo nikoga u okolini pa od razorne eksplozije nije niko stradao.

Prije samo mjesec dana u prigradskom naselju Dolac zapaljen je automobila inspektora za potrage Duška Stefanovića. 

Koliko je automobila zapaljeno beranskom policajcima do sada, teško je nabrojati...