NIJE BILO POVRIJEĐENIH

Nikšić: Ispred kuće Ranka Radulovića aktivirana ručna bomba

"Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja i tragaju za počiniocem", kazali su nezvanično iz UP
37230 pregleda 10 komentar(a)
Radulović (Arhiva), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Radulović (Arhiva), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 30.03.2020. 22:17h

Ispred kuće Ranka Radulovića u Nikšiću, večeras je aktivirana ručna bomba, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Prema prvim informacijama u eksploziji nema povrijeđenih.

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da nije pričinjena ni materijalna šteta.

"Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja i tragaju za počiniocem", kazali su nezvanično iz UP.

Navodno, napadač je kući Radulovića pritrčao iz pravca Ekonomske škole i prebacio bombu preko ograde.

Na kući Radulovića postoje video kamere sa kojih će biti izuzeti snimci, a uviđaj su obavili pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti uz prisustvo državnog tužioca.  

Radulović je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem formirao kriminalnu grupu koju je Specijalno državno tužilaštvo optužilo za pokušaj i planiranje više likvidacija.

Njima je u toku suđenje u podgoričkom Višem sudu, ali iza zatvorenih vrata.

Tužilaštvo je u tom procesu obezbijedilo i zaštićenog svjedoka Jadranka Jonskog koji je ispričao kako su i zbog čega pripremane likvidacije u Crnoj Gori.

On je, između ostalog, kazao da su planirali ubistva specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina, bivše tajne agente Duška Golubovića i Zorana Lazovića, policajca Duška Koprivice, kako i osobe iz kriminalnog miljea...

Svjedok je u sudu kazao i da je nakon nekog vremena počeo da se svađa sa Radulovićem, koji je prijetio da će ubiti i njega i njegovog brata: “Ako ne izgladimo odnose i ako ne izvršim ovo što sam obećao... ja sam rekao da ubije mene, da ne mora brata da mi dira... Rekao je: ‘Ne, ne, obojicu ću’.Tu smo se posvađali i više nismo kontaktirali”, saopštio je između ostalog Jonski.

Radulović je, međutim, iznoseći odbranu, negirao krivicu i navode zaštićenog svjedoka nazvao izmišljotinama: “Sve je to laž i proizvoljna izmišljotina. Kunem se u dva svoja sina da specijalnog tužioca Milivoja Katnića nikada nijesam pratio, ne znam đe živi, niti sam do predmetne optužnice znao da ima sina. Ako sam ja Milivoju Katniću išta loše pomislio za njega i njegovog sina, a kamoli radio, neka se vrati meni i mojim sinovima. Nijesam povezan ni sa jednom kriminalnom organizacijom ili klanom, kako preko Nikole Mandića, tako ni bilo koga drugoga, pa ni sa Igorom Vukotićem i Jovanom Vukotićem”, tvrdio je Radulović, a piše u zapisniku u koji su “Vijesti” imale uvid.

Osim Brajovića, Radulovića i Vukotića, optuženi su i Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Radoš Petrušić, Luka Radulović, Darko Vicković, Ratko Martinović, Nenad Lubura, Radivoje Preradović, Miladin Dedović, Ivan Todorović, Milovan Peruničić, Željko Matijašević, Nikola Mršić...

Svi su negirali da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.