osumnjičeni za nepostupanje po zdravstvenim propisima

Pritvor i optužni predlog protiv četiri osobe

Uvaženi predlozi za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilastva u Podgorici
4911 pregleda 0 komentar(a)
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je Osnovnom sudu u Podgorici podnijelo optužne predloge sa predlozima za određivanje pritvora protiv četiri osobe: D.L., B.R., A.Đ. i P.M. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. 

"Uvaženi su predlozi za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilastva u Podgorici, pa je Osnovni sud u Podgorici ovim licima odredio pritvor", saopšteno je iz ODT-a.

Optužni predlog je podnijet protiv D.L. jer je suprotno zabrani prevozio u vozilu više od dvije osobe. Državni tužilac je saslušao D.L, rješenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv D.L. 

"Optužni predlog je podnijet je protiv tri lica B.R., A.Đ. i P.M. jer su se suprotno zabrani okupili na javnom mjestu, a P.M. je pored okupljanja na javnom mjestu uprkos zabrani prethodno prevozio ova dva lica u vozilu. Državni tužilac je saslušao ova lica, rješenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv B.R., A.Đ. i P.M", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas