Nenadović i Peković iza rešetaka zbog kršenja mjera

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti
64119 pregleda 17 komentar(a)
Policija kontroliše poštovanje mjera NKT-, Foto: Boris Pejović
Policija kontroliše poštovanje mjera NKT-, Foto: Boris Pejović

Podgoričani Boris Nenadović (39) i njegov prijatelj Predrag Peković (41) završili su iza spuških rešetaka zbog kršenja privremene mjere - zabrana okupljanja u stanu osoba koje nijesu članovi zajedničkog domaćinstva.

Prema informacijama “Vijesti” iz Uprave policije, njih dvojica zatečeni su u Pekovićevom stanu u City kvartu.

Portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić, saopštila je juče da su Nenadović i Peković saslušani u tužilaštvu, nakon čega je protiv njih podnijet optužni predlog.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Uvaženi su predlozi za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, pa je Osnovni sud u Podgorici ovim licima odredio pritvor”, saopštila je Mandić.

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da su Nenadović i Peković bezbjednosno interesantna lica.

Osim krivične, policajci su protiv Pekovića podnijeli i prekršajnu prijavu, jer je prilikom pretresa njegovog stana pronađen skank i četiri mobilna telefona od kojih su dva sa posebnom kripto zaštitom.

Zbog kršenja privremenih mjera Ministarstva zdravlja, bezbjednosno interesantne osobe hapšene su i u Budvi.

U tom gradu policija je uhapsila vlasnika hotela “Pozzo” Nikolu Markovića (37) i petoricu Budvana koje su sa njim zatečeni u restoranskom dijelu.

Uhapšeni su Nenad Abramović (32), Marko Ljubiša zvani Kan (51), Goran - Brale Slovinić (51), Nikola Sjekloća (42) i Dalibor Banović zvani Cetinski (39).

“Policija je u Ulici Kanjoša Macedonovića kontrolisala hotel ‘Pozzo’ gdje su u restoranskom dijelu zatečeni vlasnik i pet lica. Slobode su lišeni N.M. (37) koji je vlasnik hotela, M.Lj. (51), G.S. (51), D.B. (39), N.S. (42), N.A. (32), sva lica iz Budve, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za širenje opasne zarazne bolesti. Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu”, saopšteno je iz policije.

Nijesu precizirali koje su sve privremene mjere prekršili, a prema saznanjima Vijesti prekršili su više mjera - napuštanje stana poslije 19 sati radnim danima, zabranu okupljanja više od dvije osobe...

U Istražni zatvor sudija je poslao i četvoricu Podgoričana koji su izašli iz svog stana poslije 19 časova - E.F., I.K., A.N. i P.J.

Sva četvorica uhapšena su zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Tužiteljka Mandić objasnila je da je i njima prvobitno određeno zadržavanje do 72 sata, a da je u tom roku sudija prihvatio predlog tužioca za određivanje pritvora.

Sutkinja Osnovnog suda u Herceg Novom Vesna Gazdić poslala je u pritvor D. S. iz tog grada, koji je posle 19 sati zatečen van kuće. Oni kojima se ovih dana određuje pritvor prolaze posebne kontrole i mjere predviđene kriznim planom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

“Vijestima” je iz te ustanove ranije rečeno da su svakodnevno u komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja i da preduzimaju sve mjere i radnje u skladu sa preporukama Koordinacionog tima u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Bonus video: