Pritvor do 72 sati: U subotu poslije 13 časova zatečeni u jednoj kući

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u prostorije za zadržavanje Centra bezbjednosti Podgorica sprovedeni Ljubiša Ivanović (26), Đorđije Čarapić (26), Stefan Belojević (25) Aleksandar Veljović (29), Damjan Radević (27), Lazar Ivanović (22), Stefan Ilić (23) i Đorđe Živković (24)
34319 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2020. 21:45h

Podgoričani Ljubiša Ivanović (26), Đorđije Čarapić (26), Stefan Belojević (25) Aleksandar Veljović (29), Damjan Radević (27), Lazar Ivanović (22) i Stefan Ilić (23) nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu sprovedeni su u prostorije za zadržavanje Centra bezbjednosti Podgorica.

Njih sedmorica uhapšeni su po nalogu ODT Podgorica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Državni tužilac je ova lica saslušao i odredio im zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su se okupili uprkos zabrani okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva", saopštila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić.

Đorđe Živković (24) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da je Živković identifikovan kao dio grupe koja je sinoć uhapšena na Kučkim koritima zbog kršenja privremenih mjera za spječavanje koronavirusa.

"Indetifikovano i osmo lice koje je bilo u društvu sa sedam lice zatečeni sinoć u objektu na Kučkim koritima", kazali su iz UP.

Bonus video: