Berane: Za petoro određen pritvor

Određen pritvor za T.E. i R.N, zbog sumnje da su počinili krivična djela omogućavanje uživanja opojnih droga i nepostupanje po zdravstvanim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti
5592 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Berane, Foto: Tufik Softić, Tufik Softić
Osnovni sud Berane, Foto: Tufik Softić, Tufik Softić

Predsjednik Osnovnog suda u Beranama i istovremeno sudija za istragu, Dragan Dašić, odredio je pritvor od trideset dana protiv pet lica iz Berana, zbog osnova sumnje da su omogućavala uživanje opojnih droga i nijesu postupali po zdravstvanim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

„Prema osumnjičenim T.E. i R.N., iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivična djela omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl.301. st.1. i nepostupanje po zdravstvanim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl.287. Krivičnog Zakonika Crne Gore i osumnjičenim G.B., B.A. i P.Z., iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvanim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl.287. Krivičnog Zakonika Crne Gore, određen je pritvor u trajanju do 30 /trideset/ dana, na osnovu čl.448. st.1. tač.1, tač.2. i tač.3. Zakonika o krivičnom postupku – prema osumnjičenom P.Z., čl.448. st.1. tač.1. i tač.2. Zakonika o krivičnom postupku – prema osumnjičenom G.B. i čl.448. st.1. tač.2. Zakonika o krivičnom postupku – prema osumnjičenim T.E., R.N. i B.A., koji se ima računati od 04.04.2020. godine od 17,00 časova, kada su isti lišeni slobode od strane policije“ saopšteno je iz Osnovnog suda.

Svima njima je ranije Osnovno državno tužilaštvo u Beranama odredilo pritvor od 72 sata.

U saopštenju se pojašnjava da je „u predmetnom slučaju utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičena E.T. stavila na raspolaganje prostorije iznajmljenog stana, osumnjičeni R.N. uživao i dao na uživanje osumnjičenima T.E, G.B, B.A. i P.Z. opojnu drogu – kokain, kao supstancu koja je proglašena za opojnu drogu Pravilnikom o utvrđivanju spisaka droga, psihoaktivnih supstanci i bilja koje se može koristiti za proizvodnju droga“.

„Svih pet osumnjičenih lica prekršili su čl.1. st.1. tač.1. Naredbe o izmjeni naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog korona virusa Ministarstva zdravlja Crne Gore /“Sl.list Crne Gore“, broj 28/2020 od 02.04.2020. godine/ kojom su određene mjere za suzbijanja ili sprječavanje opasne zarazne bolesti, i to privremena mjera zabrane izlaska iz objekta stanovanja građanima ponedeljkom do petka u vremenu od 19,00 časova do 05,00 časova narednog dana,a subotom i nedeljom od 13,00 do 05,00 časova narednog dana, kao i da su prekršili čl.1. st.1. tač.4. Naredbe o preduzimanju privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog korona virusa Ministarstva zdravlja Crne Gore /“Sl.list Crne Gore“, broj 26/2020 od 30.03.2020. godine/, kojim su određene mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti, i to privremenu mjeru zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda Berane.

Bonus video: