Osmorica Podgoričana poslata u Spuž

Portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić, saopštila je danas da je prije podnošenja optužnog predloga dežurni tužilac saslušao osmoricu Podgoričana
29361 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 07.04.2020. 18:13h

Osmorica Podgoričana uhapšenih minulog vikenda na Kučkim koritima poslata su iza spuških rešetaka, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Pritvor im je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici, koji je prihvatio prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva.

Ljubiša Ivanović (26), Đorđije Čarapić (26), Stefan Belojević (25) Aleksandar Veljović (29), Damjan Radević (27), Lazar Ivanović (22) i Stefan Ilić (23) uhapšeni su u subotu veče na Kučkim koritima, a dan kasnije policija je lisice na ruke stavila i Đorđu Živkoviću (24).

Policija je nakon hapšenja saopštila da su ih, u kući Ljubiše Ivanovića, pronašli na osnovu informacija.

Portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić, saopštila je danas da je prije podnošenja optužnog predloga dežurni tužilac saslušao osmoricu Podgoričana.

"Državni tužilac je ova lica prethodno saslušao i odredio im zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su se okupili uprkos zabrani okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog domaćinstva, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv svih osam lica", saopštila je tužiteljka Mandić.

"Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode osam osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Postupajući na osnovu informacije policija je u mjestu Kučka koritra izvšila kontrolu jednog objekta gdje je zatekla Lj.I. (26), Đ.Č. (26), A.V. (29), S.B. (25), D.R. (27), L.I. (22), S.I. (23) i Đ.Ž. Njim sedam je lišeno slobode te večeri, dok je Đ.Ž. lišen slobode dan kasnije jer nije zatečen na licu mjesta. Oni su prekršili više privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, i sumnjiče se za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Njima je vijeće sudija odredilo istragu u trajanju od 30 dana i oni su sprovedeni u UIKS" saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: