Radoslav Stanišić nalogodavac paljenja službenih vozila "Vijesti"?

Prema istim informacijama, direktni izvršici su D.M. i S.P.
58316 pregleda 39 komentar(a)
Radoslav Stanišić, Foto: Boris Pejović
Radoslav Stanišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2020. 19:42h

Radoslav Gile Stanišić nalogodavac je paljenja službenih vozila "Vijesti", saopšteno je nezvanično "Vijestima" iz više izvora.

Prema istim informacijama, direktni izvršici su D.M. i S.P.

Radoslav Stanišić je u bjekstvu i policija za njim traga...

Podgoričanin Radoslav Gile Stanišić i zagorička kriminalna grupa godinama su punili novinske stupce rezervisane za crnu hroniku.

Zbog nasilja na podgoričkom bazenu u julu 2012. godine odležao je godinu i deset mjeseci u zatvora.

Stanišić i njegog brat od strica Vidoje Stanišić, krajem decembra 2019. su, sa nedavno uhapšenim Markom Pavićevićem i još nekoliko osoba, ispred Centra bezbjednosti Podgorica čekali jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, nakon što je tom Kotoraninu uz jemstvo ukinut pritvor.

Prethodno, Kašćelana su blindiranim automobilima čekali ispred kapija spuškog zatvora, ali je grupa od šest muškaraca u kojoj su bili privedena na informativni razgovor, gdje je i Kotoranin doveden po napuštanju Istražnog zatvora.

Ista ekipa 25. februara je, ispred CB Podgorica, čekala Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umješanost u ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Dan kasnije Vidoje Stanišić (31) uhapšen je zbog navodnog učešća u pokušaju ubistva Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti.

Radoslava Gila Stanišića inspektori traže kako bi ispitali i njegovo eventualno učešće u tom krivičnom djelu.

Stanišić je 30. juna 2014. godine ranjen u centru Podgorice, a zbog toga je Podgoričanin Boban Laković zvani Pobro, osuđen na godinu zatvora.

Navodno, Laković je tog dana pucao u Stanišića jer ga je ovaj tri noći ranije brutalno pretukao na istom mjestu.

Tada je, tvrdili su sagovornici “Vijesti”, Stanišić zaustavio automobil u kom je bio Laković, izvukao ga iz kola i izudarao.

Bonus video: