Važe li mjere jednako za sve: Predsjednik OO DPS Danilovgrad nije kriv što je svratio u zatvorenu kafanu

U noći između srijede i četvrtka, procesuirane su 34 osobe jer su od 19 do pet ujutru napustili objekte stanovanja. Najviše uhapšenih je iz Bara i Podgorice
46139 pregleda 68 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Predsjednik danilovgradskog Odbora Demokratske partije socijalista Vukota Stanišić neće krivično odgovarati, iako je zatečen u jednom kafiću u tom gradu.

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično rečeno da su postupajući na osnovu saznanja - da je u jednom kafiću okupljeno više osoba, otišli na lice mjesta i u zatvorenom lokalu zatekli dvije osobe.

"Od njih su prikupljena obavještenja i spisi dostavljeni nadležnom državnom tužilaštvu, koje se izjasnilo da nema osnova sumnje da je bilo koje lice počinilo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, kazali su nezvanično iz Uprave policije.

Portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić kazala je "Vijestima" da je dežurni tužilac jutros obaviješten da je u Danilovgradu u ugostiteljskom objektu, koji je bio zatvoren, policija zatekla dva lica.

Vukota Stanišić
Vukota Stanišić(Foto: dps.me)

Objasnila je da je, na osnovu obavještenja koje je tužilaštvo dobilo od službenika policije i dostupnih dokaza, državni tužilac “pažljivo cijeneći sve okolnosti slučaja, našao da nema osnova sumnje da je lice V. S. izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opsne zarazne bolesti”.

"Tužilac je obaviješten da se u tom ugostiteljskom objektu nijesu pružale ugostiteljske usluge, a takav zaključak se nije mogao izvesti ni iz prikupljenih dokaza, odnosno ugostiteljski objekat je bio zatvoren. Ocjenom ovih okolnosti, državni tužilac se izjasnio da ne postoje osnovi sumnje da je V. S. koji je zatečen u objektu izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jer u konkretnom slučaju nije prekršena nijedna mjera nadležnih državnih organa. Naime, nije prekršena zabrana otvaranja ugostiteljskog objekta, jer je od strane policije ugostiteljski objekat zatečen zatvoren, odnosno nije utvrđeno postojanje dokaza da se u istom obavljala ugostiteljska djelatnost. Zatvoreni ugostiteljski objekat se ne može smatrati javnim mjestom, te stoga nije prekršena ni mjera zabrana okupljanja na javnom mjestu. Kako se u konkretnom slučaju ne radi ni o prostorijama za stanovanje, to nije prekršena ni mjera zabrane okupljanja u prostorijama za stanovanje licima koja nisu članovi zajedničkog domaćinstva”, kazala je tužiteljka Mandić.

U noći između srijede i četvrtka, procesuirane su 34 osobe jer su od 19 do pet ujutru napustili objekte stanovanja. Najviše uhapšenih je iz Bara i Podgorice.

Hapšenja su se nastavila i juče preko dana - zbog kršenja novih mjera. U Glavnom gradu, na obali rijeke Morače dvije osobe uhapšene su zbog kršenja mjere zabrane prisustva i zadržavanja na plažama, uređenim i neuređenim kupalištima i izletištima, a troje je uhapšeno zbog zabrane zadržavanja na javnim površinama više od jednog lica.

Zbog kršenja mjere putničkog međugradskog saobraćaja u Podgorici je juče uhapšen i sveštenik, a četvoro Podgoričana uhapšeno je zbog kršenja mjere zabrane sportskih i rekreativnih aktivnosti na javnim površinama. Uhapšene su i tri osobe koje su pokušale da napuste privremeni karantin na Vrelima ribničkim. Šest lica procesuirano je zbog kršenja zabrana i u Kotoru i svima njima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Podgoričko tužilaštvo sinoć je u tri tima saslušavalo uhapšene zbog kršenja privremenih mjera.

Portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić, kazala je da su se tako organizovali kako bi na najefikasniji način i u što kraćem roku obavili sve poslove iz svoje nadležnosti.

Bonus video: