I Radević osumnjičen da je zapalio džip Soraje Vučelić

Zbog istog krivičnog djela, Dragoslav Milošević je uhapšen 6. marta
15429 pregleda 6 komentar(a)
Milošević nakon saslušanja u tužilaštvu, Foto: Savo Prelević
Milošević nakon saslušanja u tužilaštvu, Foto: Savo Prelević

Podgoričanin Zlatko Radević (27) uhapšen je juče zbog sumnje da je prije pet godina sa Dragoslavom Miloševićem (24) zapalio džip Baranke Soraje Vučelić.

To su saopštili iz Uprave policije, objašnjavajući da je Radevića policija identifikovala “sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti”.

Zbog istog krivičnog djela Milošević je uhapšen 6. marta.

Njih dvojicu policija sumnjiči da su 2. novembra 2015. oko 20 časova, u City kvartu, podmetnuli požar na “rendž roveru” Vučelićeve.

Radevićevo ime pominjalo se u prvim satima istrage, a policija je provjeravala da li je on upravljao automobilom koji je ostavljen nadomak zapaljenog džipa, a potom pobjegao.

Ipak, inspektori tada nijesu imali dovoljno dokaza da uhapse njega i njegovog saučesnika, kog Osnovno državno tužilaštvo sumnjiči i za seriju požara kojima su uništeni službeni automobili Vijesti.

Milošević i S. P. su, tvrde tužilaštvo i policija, vozila nezavisnog dnevnika palili po nalogu Radoslava Gila Stanišića, koji je u bjekstvu.

Policija i tužilaštvo saopštili su da su riješena tri slučaja - iz jula i avgusta 2011. godine i jedan slučaj iz februara 2014. godine, u kojima je ukupno oštećeno i uništeno pet vozila nezavisnog dnevnika.

Iz Uprave policije, međutim, već treći dan ne objašnjavaju da li su utvrdili motiv Stanišića da od Miloševića i njegovog saučesnika traži da zapale automobile Vijesti.

Iako ga policija označava nalogodavcem, Vijesti u julu i avgustu 2011. godine, kao ni februaru 2014. godine, nisu objavile nijedan tekst o Radoslavu Gilu Stanišiću i takozvanom zagoričkom kriminalnom klanu, pa se postavlja pitanje - iz kojeg centra moći i zbog čega mu je naređeno da organizuje napad na imovinu Vijesti.

Stanišić je, iz bjekstva, demantovao optužbe policija i tužilaštva, tvrdeći da nije nalogodavac paljenja vozila i da osumnjičene zna samo iz viđenja.

“Moja saznanja su da imaju po 23 godine, a da su u trenutku izvršenja krivičnog djela imali po 13 godina. Ovim se ne rješava slučaj, već se nevinom čovjeku stavlja na teret”, napisao je Stanišić u reagovanju.

Serija paljenja automobila počela je 14. jula 2011. godine, kada su uništena dva vozila parkirana preko puta Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Drugo paljenje uslijedilo je 23. jula, a iz policije je nezvanično saopšteno da je to učinio “omanji, mršavi muškarac”...

Treći put buknulo je 27. avgusta 2011. godine, a noći između 13. i 14. februara 2014. uništeno je još jedno vozilo Vijesti - rečeno je da je muškarac oko 2.25 časova polio benzinom i zapalio službeni “nisan”, koji je bio parkiran ispred zgrade na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića na Tuškom putu u Podgorici.

Rečeno je da su kamere snimile paljenje, da napadač nije bio maskiran i da je vjerovatno riječ o muškarcu starom između 20 i 25 godina, visine oko 178 centimetara...

Bonus video: