Savjet: Hitno poboljšati uslove u prostorijama za zadržavanje u OB Danilovgrad

Savjet za građansku kontrolu rada policije je konstatovao da građani Danilovgrada poštuju propisane mjere sa suzbijanje zarazne bolesti
2992 pregleda 4 komentar(a)
Iz OB Danilovgrad, Foto: Savjet za građansku kontrolu rada policije
Iz OB Danilovgrad, Foto: Savjet za građansku kontrolu rada policije
Ažurirano: 12.04.2020. 16:02h

Prostorije za zadržavanje u danilovgradskoj stanici policije neophodno je hitno poboljšati, a iz Uprave za imovinu najavili su da će već sjutra to učiniti.

To je saopšteno iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Oni su naglasili da Danilovgrađani poštuju propisane mjere sa suzbijanje zarazne bolesti, a policijski službenici se u komunikaciji sa njima ophode zakonito i profesionalno.

To je ocijenio Savjet za građansku kontrolu rada policije, čiji član, doc dr Branislav Radulović je provjeravao poštovanje ljudskih prava pri primjeni policijskih ovlašćenja u Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad.

"Privremene protivepidemijske mjere značajno ograničavaju i zadiru u osnovna prava i slobode pa je zato potreban stalan i efikasan nadzor", kazali su iz Savjeta.

obd
Iz OB Danilovgrad(Foto: Savjet za građansku kontrolu rada policije)

Objasnili su da je Radulović je posjetio OB Danilovgrad kako bi neposredno ispratio postupanje policije i poštovanje standarda ljudskih prava u vezi sa zadržavanjem u prostorijama policije.

"Načelnik Marko Kalezić je pokazao profesionalan i odgovoran odnos prema građanskom nadzoru. U OB Danilovgrad se vodi potrebna briga o zaštiti zdravlja službenika policije i građana. Savjet je provjerio uslove prostorija za zadržavanje građana i konstatovano da je neophodno njihovo hitno poboljšanje. U trenutku posjete u njima nije bilo zadržanih osoba. Savjet je sa lica mjesta kontaktirao Upravu za imovinu iz koje je najavljeno da će već sjutra poslati tehničko-inžinjersku ekipu kako bi se dvije prostorije za zadržavanje dovele do potrebnih standarda", saopšteno je iz Savjeta.

Bonus video: