NPCG: Još šestoro procesuirano zbog krivolova

Privremeno je oduzeto jedno plovilo, vanbrodski motor, 20 mreža za izlov ribe, 11 bubnjeva, kao i četiri parangala
2717 pregleda 1 komentar(a)

Nadzornici i ribočuvari Nacionalnog parka Skadarsko jezero su tokom proteklog vikenda zatekli šest osoba u nelegalnim aktivnostima i oni su procesuirani nadležnim organima, a privremeno je oduzeto jedno plovilo, vanbrodski motor, 20 mreža za izlov ribe, 11 bubnjeva, kao i četiri parangala, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore. Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa službenicima Uprave policije.

"Nadzornici Parka svakodnevno obilaze akvatorijum jezera i obavljaju kontrolu prostora u cilju sprječavanja svih nelegalnih aktivnosti. Takođe, kontrole se vrše i na kopnu u mjestima Plavnica, Rijeka Crnojevića i Virpazar gdje je saradnja sa Komunalnom policijom na najvišem nivou a u cilju poštovanja svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo službenicima Komunalne i Uprave policije na saradnji. Takođe, posebno poštovanje iskazujemo ribočuvarima, volonterima i svima onima koji nam pomažu da nelegalne aktivnosti na jezeru budu prošlost", navode iz NPCG.

Podsjećaju da je Javno preduzeće za nacionalne parkove u cilju zaštite svih korisnika prostora privremeno zatvorilo ulaze za sve posjetioce.

"Mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio je Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima, koju je JPNPCG donijelo 20.03.2020. godine. JPNPCG je uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za dobijanje svih neophodnih informacija, te prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova," navodi se u saopštenju.

Bonus video: