Vuksanović odležao kaznu za teške povrede

Novljanin potpisao sporazum o priznanju krivice
18433 pregleda 7 komentar(a)
Vuksanović izlazi iz zatvora, Foto: Privatna arhiva
Vuksanović izlazi iz zatvora, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.04.2020. 19:55h

Novljanin Dejan Vuksanović (27), oslobođen je optužbi da je u junu prošle godine, sa Beograđanima Nenadom Jankovićem (38), Draganom Botkom (30) i Ivanom Kovačevićem u srpskoj prijestonici pokušao da ubije Darka Mrvića (31).

Tužilaštvo u Beogradu je 1. aprila u odnosu na Vuksanovića izmijenilo optužnicu i okrivilo ga za učestvovanje u grupi koja je počinila krivično djelo.

Vukasnović je, nakon toga, sklopio sporazum sa tužilaštvom.

Navodno, prije njega sporazume su sklopili Janković i Botka, koji su se nagodili na kaznu od po godinu dana.

On je priznao da je 30. juna 2019. godine, oko 6.30 sati, ispred splava “Brod Sava” učestvovao u grupi koja je Mrviću, zajedničkim djelovanjem, nanijela teške tjelesne povrede.

Kazao je da je tog jutra, nakon kraće rasprave između Mrvića i Vojislava Milića, tridesetjednogodišnjak krenuo da se udaljava sa pištoljem u ruci.

U njegovom sporazumu piše i da su tada dvojica policajaca - Janković i Botka, koji nisu bili na dužnosti, prišli Mrviću i uz pomoć službene legitimacije razoružali ga.

“Janković ga je uhvatio za ruku, a potom mu je sa leđa prišao Ivan Kovačević i zadao mu ubod nožem”, piše u sporazumu o priznanju krivice.

Vuksanović je priznao da su Mrvića, dok je ležao na zemlji, nogama udarali on i Botka, ali i da ga je Kovačević, koji je i dalje u bjekstvu, još nekoliko puta ubo nožem.

Sa tužilaštvom se nagodio na devetomjesečnu zatvorsku kaznu i da plati troškove postupka.

Upravo toliko Vuksanović je proveo u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. Prema tom sporazumu, u koji su Vijesti imale uvid, tužiteljka i Vuksanović odrekli su se prava na žalbu, a postao je pravoznažan nakon što ga je sud potvrdio.

Vuksanović je prije par dana izašao iz pritvora.

9 mjeseci proveo je Vuksanović u Centralnom zatvoru u Beogradu. Sa tužilaštvom se nagodio da će morati da plati i troškove sudskog postupka

Nakon incidenta ispred beogradskog splava, mediji su objavili da je razlog sukoba kriminalni obračun.

Bonus video: