ODT pokrenulo izviđaj zbog okupljanja ispred vjerskog objekta na Zlatici

Državni tužilac zatražio od Uprave policije preduzimanje radnji i mjera u cilju identifikacije lica koja su prisustvovali predmetnom događaju, kako bi i ta lica državni tužilac saslušao u odgovarajućem procesnom svojstvu",
7417 pregleda 17 komentar(a)
Amfilohije nakon puštanja iz CB Podgorica, Foto: Boris Pejović
Amfilohije nakon puštanja iz CB Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.04.2020. 19:56h

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj zbog događaja ispred vjerskih objekata 12. aprila, kada je u svojstvu građanina saslušan mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i više sveštenika.

"Povodom događjaja od 12. aprila, a vezano za eventualno okupljanje ispred vjerskog objekta u naselju Zlatica u Podgorici, obavještavamo vas da je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a nakon pažljive analize do sada prikupljenih podataka, dokaza i video snimaka, pokrenuo izviđaj", saopštila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić.

Objasnila je da je izviđaj pokrenut radi utvrđivanja svih odlučnih činjenica:

"Pa su prije svega za potrebe izviđaja planirane dokazne radnje - saslušanje svjedoka, koje ce državni tužilac pozvati i saslušati u najkraćem roku. Takođe je državni tužilac zatražio od Uprave policije preduzimanje radnji i mjera u cilju identifikacije lica koja su prisustvovali predmetnom događaju, kako bi i ta lica državni tužilac saslušao u odgovarajućem procesnom svojstvu", piše u saopštenju.

Tužiteljka Mandić objasnila je da će, nakon ocjene dokaza prikupljenih u izviđaju, državni tužilac donijeti odluku o eventualnom postojanju elemenata bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Bonus video: