POZNATO KO JE NARUČIO NAPITAK, ISTRAŽUJU KO JE SPAKOVAO UREĐAJE

Kriptovani telefoni u kesama cedevite završili u zatvorskoj kantini

U toj prodavnici porudžbine za pritvorenike pakuju radno angažovani osuđenici koji kaznu izdržavaju na Poluotvorenom odjeljenju
20450 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više od deset mobilnih telefona, među kojima je navodno bilo i kriptovanih, pronašli su službenici Istražnog zatvora u kesama cedevite koju su poručili pritvorenici iz tri ćelije.

“Mobilni telefoni pronađeni su na kantini, u kesama spakovanim za pritvorena lica. Provjerom kantine utvrđeno je da su spakovani u kesicama cedevite. Poznato je koja su pritvorena lica naručila cedevitu u koju je neko spakovao telefone, a istragom će se utvrditi ko ih je tu spakovao”, kazao je sagovornik Vijesti iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

On nije objasnio da li su i kako su mobilni telefoni prošli glavnu prijavnicu i završili u zatvorskoj prodavnici, odnosno da li su eventualno prebačeni preko ograde...

U toj prodavnici porudžbine za pritvorenike pakuju radno angažovani osuđenici koji kaznu izdržavaju na Poluotvorenom odjeljenju.

Službenici UIKS-a zaduženi su da provjere da li će osuđenik ili pritvorenik dobiti sve artikle koje je naručio i platio.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković i zatvorski policajci, nakon pronalaska mobilnih telefona, pretresli su sobe u kojima su smještena tri pritvorenika kojima su kese bile namijenjene.

Pretresom nije pronađen nijedan nedozvoljeni predmet.

Sagovornik iz UIKS-a nezvanično je objasnio da iz predostrožnosti nijesu otvarali kese u kojima su otkrili mobilne telefone, kako ne bi uništili otiske.

“O događaju je obaviještena policija. Oni po nalogu tužioca preduzimaju mjere kako bi utvrdili kako su mobilni telefoni dospjeli do zatvorske kantine, ko ih je spakovao u pakovanja cedevite, kome su bili namijenjeni”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da su, nakon obavještenja iz Istražnog zatvora, 11 mobilnih telefona pronašli u kesama namijenjenim pritvorenicima.

“Po nalogu tužioca prikupljamo obavještenja od pritvorenih lica kojima su telefoni bili namijenjeni, osuđenika koji su radili u kantini i službenika. Preduzimaju se i druge mjere i radnje”, rečeno je iz UP-a.

Preporučujemo za Vas