Đuretić i Pajović zelenašili uz kamatu i do 20 odsto?

Iz Uprave policije saopšteno je da ih sumnjiče da su, koristeći tešku materijalnu situaciju oštećenih, kojima su novac pozajmljivali uz mjesečnu kamatu od pet do 20 odsto, nezakonito stekli više od 50.000 eura
12227 pregleda 1 komentar(a)
Policija tražila finansijsku istragu (ilustracija), Foto: Shutterstock
Policija tražila finansijsku istragu (ilustracija), Foto: Shutterstock

Podgoričani Dejan Đuretić (43) i Predrag Pajović (49) uhapšeni su zbog sumnje da su većem broju stanovnika Zete pozajmljivali novac pod kamatu.

Iz Uprave policije saopšteno je da ih sumnjiče da su, koristeći tešku materijalnu situaciju oštećenih, kojima su novac pozajmljivali uz mjesečnu kamatu od pet do 20 odsto, nezakonito stekli više od 50.000 eura.

Tvrde da su prikupili dokaze koji ukazuju na sumnju da su Đuretić i Pajović krivično djelo koje im se stavlja na teret počinili “na način što su većem broju lica sa područja Zete pozajmljivali novac i obračunavali tzv. zelenašku kamatu od 5 do 20 odsto, na mjesečnom nivou zavisno od iznosa pozajmljenog novca.

“U saradnji sa nadležnim tužiocem, protiv D.Đ. i P.P. podnijeta je krivična prijava a oni će biti privedeni tom tužiocu na dalju nadležnost. Osim toga, podnijeta je i inicijativa za sprovođenje finansijske istrage u odnosu na ova dva osumnjičena”, saopšteno je iz UP. Objasnili su da su Đuretić i Pajović uhapšeni u akciji “Rem”, koja je dio obavještajnog projekta “Loan”, u kojem službenici Sektora kriminalističke policije istražuju više osoba i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo.

Bonus video: