Hapšenja u Kolašinu, Cetinju i Herceg Novom zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

Kako je saopšteno iz Uprave policije uhapšeni su kršili mjere zadržavanja dva ili više lica na javnom mjestu i međugradsko kretanje bez neophodne potvrde
5036 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Policija je u Kolašinu, Cetinju i Herceg Novom uhapsila devet osoba zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u Kolašinu je vršeći saobraćajnu kontrolu zaustavljeno putničko vozilo u kojem su se nalazili M.M. (34) i R.M. (37), oba iz Podgorice, a koji nijesu imali izdatu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti M.M. i R.M. su lišeni slobode.

"Osim toga, u Kolašinu je kontrolisano i lice D.S. (39) iz Budve koje je takođe upravljalo putničkim motornim vozilom, kojom prilikom nije posjedovao neophodnu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje. Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac, te je D.S. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti".

Iz policije je saopšteno da je u Cetinju lišila slobode T.Ž. (36), državljanina Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jer je zatečen u kršenju mjere zabrane međugradskog saobraćaja.

"Osim toga, cetinjska policija je juče lišila slobode bezbjednosno interesantno lice R.M. (27), kao i lica K.M. (29), P.I. (27) i K.S. (19), svi iz Cetinja, jer su zatečeni u kršenju naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela o zabrani kretanja i zadržavanja dva ili više lica na javnom mjestu, čime su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvanim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti".

U Herceg Novom policija je zaustavila putničko vozilo kojim je upravljao A.B. (37) iz Bara, a koji nije imao potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Bonus video: