Bilo i zloupotreba potvrda poslodavca: U Pljevljima zbog kršenja mjera uhapšeno sedam osoba

U saopštenju CP Pljevlja se navodi da su tri osobe zloupotrijebile potvrde o potrebi kretanja koje su im izdale firme
10690 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja u međugradskom saobraćaju policija u Pljevljima danas je lišila slobode sedam osoba.

U saopštenju policije se navodi da su tri osobe zloupotrijebile potvrde o potrebi kretanja koje su im izdale firme.

"Policijski službenici CB Pljevlja su tokom vršenja zadataka kontrole poštovanja naređenih mjera u cilju suzbijanja zaraze koronavirusom, zatekli lica B.A (1988) i K.S (1994) oba iz Rožaja, koji su kontrolisani u selu Vrulja, opština Pljevlja, kao i lica P.D (1988) i L.V.(1961), oba iz Bara, koji su kontrolisani u mjestu Đurđevića Tara, opština Pljevlja, koji kod sebe nijesu posjedovali potvrde o potrebi kretanja zaposlenih zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, čime su prekršili naredbu o zabrani kretanja međugradskom saobraćaju", navodi se u saoštenju CB Pljevlja koje je potpisao načelnik Dragan Slavulj.

Zabranu kretanja u međugradskom saobraćaju oko 14.40 časova prekršila su i dvojica Pljevljaka čije je vozilo policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Žabljak kontrolisali na magistralnom puta Šavnik - Žabljak u mjestu Usijek.

"Kontrolisano je putničko vozilo Audi A 4 pljevaljskih registarskih oznaka kojim je upravljao V.V (1981) iz Pljevalja, dok se kao saputnik nalazilo lice G.S (1995) oba iz Pljevalja. Kontrolom je utvrđeno da oba lica posjeduju potvrde o potrebi kretanja zaposlenih koje je izdala jedna firma iz Budve zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, a za koje je kasnije utvrđeno da se koriste nenamjenski, čime su prekršili naredbu o zabrani kretanja međugradskom saobraćaju. Takođe oko 16.20 časova pripadnici ovog Odjeljenja su u mjestu Usijek kontrolisali i vozilo "Golf 4" pljevaljskih registarskih oznaka kojim je upravljao Š.S (1966) iz Pljevalja, koji je kod sebe posjedovao potvrdu o potrebi kretanja zaposlenih koje je izdala firma "Kips" iz Podgorice, a za koju je kasnije utvrđeno da se koristi nenamjenski, čime je prekršio naredbu o zabrani kretanja međugradskom saobraćaju", navodi se u saopštenju.

O događajima je upoznat Osnovni državni tužilac u Pljevljima koji se izjasnio da u radnjama prijavljenih postoje elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Nakon lišavanja slobode ova lica su uz krivične prijave sprovedeno osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima.

Bonus video: