PUCNJAVA U PODGORICI

Šćepanović tvrdi da se sam ranio

Hicem iz vatrenog oružja pogođen Aleksandar Šćepanović, policija traga za Branislavom Čolevićem
48581 pregleda 23 komentar(a)
Pucano iz automobila u pokretu, Foto: Savo Prelević
Pucano iz automobila u pokretu, Foto: Savo Prelević

Podgoričanin Branislav Čolević (31) juče je iz vatrenog oružja ranio sugrađanina Aleksandra Šćepanovića (53) - dok je automobilom preticao vozilo tog pedesettrogodišnjaka, ka njemu je ispalio nekoliko metaka i pobjegao.

To je Vijestima nezvanično potvrđeno iz više izvora iz Uprave policije. Šćepanović je pogođen u predjelu nogu i hospitalizovan je.

Čolević je otvorio “vatru” u blizini Vezirovog mosta, odnosno u Ulici II crnogorskog bataljona u Zagoriču.

Ranjeni se, prema istim informacijama, samostalno dovezao do Hitne pomoći - udaljene oko kilometar dalje.

On je medicinskim radnicima rekao da se samopovrijedio, ali su ovi alarmirali službenike policije.

pucnjava ščepanović čolević
Uviđaj u Zagoriču juče(Foto: Savo Prelević)

Iz Uprave policije se juče nisu zvanično oglašavali tim povodom, a iz te institucije nezvanično je rečeno da je do upotrebe vatrenog oružja na štetu Šćepanovića došlo oko 14.50 sati.

Viši državni tužilac je obaviješten i obavljen je uviđaj.

“Operativnim radom policija je došla do podataka o izvršiocu djela i pozadini ovog djela. Intenzivno se radi na lociranju i lišenju slobode osumnjičenog”, rečeno je iz policije.

BIL

I ranjeni i napadač u policijskoj evidenciji obilježeni su kao takozvana bezbjednosno interesantna lica (BIL), saopšteno je Vijestima iz UP.

Šćepanović je hapšen u martu 2018. godine zbog zelenašenja.

Iz Uprave policije tada su saopštili da su pretresli kuću Šćepanovića i još sedam Podgoričana osumnjičenih za zelenašenje.

Pojašnjavajući da su pretresali na devet lokacija, pobrojali su da su oduzeli novac, telefone, sveske sa imenima dužnika, ugovore za koje se sumnja da su fiktivni, luksuzne četvorotočkaše, skupocjene satove.

Međutim, nijesu precizirali šta je od koga oduzeto.

U decembru iste godine uz dvorišnu ogradu njegove kuće u Tološima aktivirana je eksplozivna naprava. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Čolević je hapšen više puta.

Krajem februara 2008. godine lisice na ruke stavljenje su mu zbog sumnje da je nepun mjesec ranije aktivirao ručnu bombu ispred kuće Dragutina Lalevića u Podgorici.

Tada je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je bombaškom napadu prethodila svađe Čolevića i Lalevića.

Tačno četiri mjeseca kasnije Čolević i Mišo Vešović uhapšeni su zbog teškog ubistva u pokušaju.

Policija je tada saopštila da je iz “golfa III”, kojim je upravljao Vešović, iz dva pištolja, kalibra 9 mm i 7,65 mm, ispaljeno više hitaca u pravcu Milovana, Marka, Darka i Milutina Lalovića.

Nedugo nakon pucnjave Čolević se pojavio u prostorijama Hitne pomoći tražeći pomoć zbog dvije zadobijene prostrelne rane, u predjelu desnog palca i kažiprsta.

Uhapšen je nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć.

“Obojica su policiji priznali da su pucali, ali su tvrdili da nisu namjeravali nikog da ubiju”, kaže se u saopštenju.

Policija je tada saopštila da Lalovići nijesu uzvratili vatrom, a da su Čolević i Vešović doveli u opasnost i živote B.L., P.B. i J.R. iz Podgorice, koji su se zatekli u blizini...

U julu naredne godine Čolević je uhapšen u Beogradu, u akciji “Niva”. istovremeno su uhapšeni Ivan Pavlović zvani Ikar iz Pljevalja i Radoš Zečević iz Beograda.

Mediji su tada objavili da ih je srpsko tužilaštvo sumnjičilo da su tokom 2008. godine bili dio međunarodne mreže krijumčara kokaina, švercovanog prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike do luka u Španiji, Italiji, Holandiji i Belgiji.

Navodno, u tim lukama drogu su preuzimali pripadnici organizovane kriminalne grupe i distribuirali je kupcima u evropskim zemljama.

U januaru 2010. Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog šverca kokaina iz Južne Amerike i prodaje u evropskim zemljama.

Prema optužnici Pavlović (47), Velimir B. Krivokapić (57) iz Kotora, Zečević (39) i Podgoričani Čolević (31) i Radoje Radulović (43) okrivljeni su za zločinačko udruživanje, neovlašćenu priozvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Preporučujemo za Vas