Nikšić: Zbog kršenja mjera kazna zatvora od dva do šest mjeseci

Na teret in se stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
2884 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Osnovni sud u Nikšiću je Nikšićanina R.I. osudio na dva mjeseca zatvora zbog toga što je otvorio ugostiteljski objekat uprkos naredbi Ministarstva zdravlja. Na teret mu se stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od dana kada je uhapšen, 18.marta, pa do 16.aprila, kada je donesena presuda i određeno da ostatak kazne, nakon pravosnažnosti presude, odsluži u prostorijama u kojima stanuje.

Zbog istog krivičnog djela njegov sugrađanin V.J. je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci. I njemu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od dana lišenja slobode, 21.marta, do dana kada je donesena presuda, 10.aprila, dok će ostatak kazne, nakon pravosnažnosti presude, odslužiti u kućnom pritvoru.

U kućnom pritvoru, nakon pravosnažnosti presude, biće i Nikšićanin Ž.V. koga je Osnovni sud u Nikšiću osudio na tri mjeseca zatvora jer je otvorio ugostiteljski objekat uprkos naredbi Ministarstva zdravlja. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, od 28.marta do 10.aprila.

Bonus video: