JPNPCG: Oduzeto 55 kg ribe, predata u dobrotvorne svrhe "Domu učenika i studenata - Podgorica"

"Predstavnici Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore neće tolerisati neodgovorno i neprimjereno ponašanje pojedinaca, a posebno u situaciji kada Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, kao i svi nadležni organi, preduzimaju sve mjere i preporuke da se posljedice pandemije i mogućeg širenja virusa svedu na minimum", navodi se u saopštenju JPNPCG
2830 pregleda 1 komentar(a)
Zaplijenjena riba, Foto: JPNPCG
Zaplijenjena riba, Foto: JPNPCG

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) saopštili su danas da je spriječena još jedna nelegalna distribucija i preprodaja ribe na Skadarskom jezeru.

"Na prostoru Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero tokom vikenda je oduzeto 55 kilograma ribe koja je predata u dobrotvorne svrhe "Domu učenika i studenata - Podgorica". Počinilac je zatečen na licu mjesta i procesuiran je nadležnim državnim organima. Ovu akciju su sproveli zaposleni u NP Skadarsko jezero u saradnji sa patrolom Uprave policije", istakli su iz JPNPCG.

U saopštenju se dodaje da su zaposleni u Službi zaštite NP oduzeli još i 28 ribolovnih mreža i devet parangala.

"Predstavnici Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore neće tolerisati neodgovorno i neprimjereno ponašanje pojedinaca, a posebno u situaciji kada Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, kao i svi nadležni organi, preduzimaju sve mjere i preporuke da se posljedice pandemije i mogućeg širenja virusa svedu na minimum", navodi se u saopštenju JPNPCG.

Poručili su da je mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima, koju je JPNPCG donijelo 20.03.2020. godine.

"JPNPCG je uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za dobijanje svih neophodnih informacija, te prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: