Osumnjičena za ubistvo djeteta pri porođaju iz bolnice odvedena na saslušanje

Beživotno tjelo novorođenčeta pronađeno je 6. aprila, u jami na porodičnom imanju M. P. u Zeti
24205 pregleda 4 komentar(a)
Klinički centar (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović
Klinički centar (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović

Tridesetšestogodišnja M. P. uhapšena je juče u Kliničkom centru, a potom privedena na saslušanje zbog sumnje da je početkom aprila u zetskom Bijelom Polju ubila svoju tek rođenu bebu.

Policija je protiv M. P. još ranije podnijela krivičnu prijavu i osumnjičila je za ubistvo djeteta pri porođaju.

Međutim, tek juče stekli su uslovi za njeno hapšenje, jer je danima bila životno ugrožena.

Beživotno tjelo novorođenčeta pronađeno je 6. aprila, u jami na porodičnom imanju M. P. u Zeti.

Čedomorstvo je otkriveno dan ranije, nakon što su zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore obavijestili podgoričku policiju da je u njihove prostorije na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba životno ugrožena, zbog porođaja van medicinske ustanove.

“Policija je operativnim radom na terenu, u sklopu policijsko-tužilačke aktivnosti, i pretresom imanja i objekta stanovanja ženske osobe pronašla beživotno tijelo novorođenčeta. Beživotno tijelo je po nalogu nadležnog tužioca upućeno na obdukciju. Po nalogu tužioca preduzimaju se dalje mjere i radnje. Izviđaj je u toku”, odgovoreno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Prema saznanjima “Vijesti”, tridesetšestogodišnjakinja je ljekarima Kliničkog centra rekla da ima ginekoloških problema, ne pominjući da se nedugo prije toga porodila.

Ljekari su, međutim, odmah otkrili istinu i obavijestili policiju.

Kazna do pet godina zatvora

Crnogorski Krivični zakonik, za izvršioce krivičnog djela - ubistvo djeteta pri porođaju, propisuje kaznu do pet godina zatvora.

Članom 146 KZ-a propisano je da će se majka koja liši života svoje dijete za vrijeme porođaja ili neposredno poslije porođaja, dok kod nje traje poremećaj izazvan porođajem, kazniti zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Bonus video: