Đuretiću i Pajoviću pritvor do 30 dana, Đukanović tvrdi: Potpuno neosnovano

Đuretić i Pajović uhapšeni su zbog sumnje da su osobama sa područja Zete davali novčane pozajmice uz mjesečnu kamatu od pet do 20 odsto, u zavisnosti od iznosa
10160 pregleda 2 komentar(a)
Željko Đukanović, Foto: Luka Zeković
Željko Đukanović, Foto: Luka Zeković

Sudija za istragu Miladin Pejović odredio je pritvor do 30 dana Dejanu Đuretiću i Predragu Pajoviću, osumnjičenim za zelenašenje.

Njihov branilac, advokat Željko Đukanović, kazao je “Vijestima” da su se Đuretić i Pajović i pred tužiteljkom Ivanom Vuksanović i pred sudijom za istragu, branili ćutanjem.

Uhapšeni su zbog sumnje da su osobama sa područja Zete davali novčane pozajmice uz mjesečnu kamatu od pet do 20 odsto, u zavisnosti od iznosa.

U rješenju sudije za istragu navodi se da je određivanje pritvora nužno, jer bi ostankom na slobodi mogli ometati dalji tok postupka. Obrazložio je i da je pritvor nužan - jer su obojica ranije osuđivani i postoji bojazan od ponavljanja krivičnog djela.

Njihov branilac, advokat Đukanović, kazao je “Vijestima” da smatra da je Đuretiću i Pajoviću pritvor određen potpuno neosnovano, zbog čega je i uložio žalbu na tu odluku.

“Čekamo odluku vanpretresnog vijeća”, kazao je Đukanović.

On je objasnio da sudija ni za jedan pritvorski osnov nije označio konkretne sadržaje i činjenice: “Nego na evidentnim apstrakcijama izvodi zaključak o postojanju ispunjenosti uslova za oba pritvorska osnova”.

Đukanović je istakao i da sudija nije konkretizovao nijednu okolnost koja bi opravdala pritvorski osnov zbog koluzione opasnosti, a to je “okolnost koja po mišljenju suda ukazuje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke”.

Bonus video: