"SKLAPANJE NEDOZVOLJENOG BRAKA"

Krivična prijava protiv jedne osobe zbog prinuđivanja na brak djevojke sa Kosova

"S.H. je izvršio navedeno krivično djelo na način što je, sumnja se, koristeći teške prilike, oštećenu prodavao radi sklapanja nedozvoljenog braka, gdje je tom prilikom od lica kojima je prodavao uzeo novac u iznosu od 500 eura i motorno vozilo"
3812 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, zatvor, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Hapšenje, zatvor, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 24.04.2020. 15:03h

Službenici Sektora kriminalsitičke policije su zajedno sa pripadnicima Centra bezbjednosti Nikšić otkrili još jedan slučaj trgovine ljudima i protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Preduzimajući aktivnosti na nivou Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, kriminalistička policija je nakon niza istražnih radnji došla do podatka da je ženska osoba iz Kosova stara 22 godine više puta prodavana na teritoriji Crne Gore radi sklapanja nedozvoljnog braka", navodi se u saopštenju Uprave policije

Oni su dodali da je žrtva trgovine ljudima je prethodnih mjeseci boravila u Crnoj Gori zbog loših materijalnih i porodičnih uslova na Kosovu nakon čega je osumnjičeni S.H. (44) iz Podgorici prinudio da stupa u nedozvoljene brakove sa licima sa kojima ih je osumnjičeni ugovarao radi sticanja lične materijalne koristi.

"S.H. je izvršio navedeno krivično djelo na način što je, sumnja se, koristeći teške prilike, oštećenu prodavao radi sklapanja nedozvoljenog braka, gdje je tom prilikom od lica kojima je prodavao uzeo novac u iznosu od 500 eura i motorno vozilo. Uprava policije ostaje posvećena istraživanju i procesuiranju slučajeva trgovine ljudim," navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da od početka 2020. godine na teritoriji Crne Gore 11 lica je procesuirano zbog trgovine ljudima.

Preporučujemo za Vas