Andrijevica: Hapšenje zbog krađe, krivična prijava osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja

Policija pretresom prostorija koje koristi A.Ć. pronašla akumulator i 170 litara nafte za koje se sumnja da potiču iz dva krivična djela
3723 pregleda 1 komentar(a)
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije

Dvadetsedmogodišnji A.Ć. uhapšen je nakon što je policija u Andrijevici obavila pretres kuće i drugih prostorija koje on koristi, gdje je pronađen akumulator marke “Texxom” i 170 litara nafte za koje se sumnja da potiču iz dva krivična djela teška krađa izvršenih na štetu D.R. i N.F.

"Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio da se A.Ć. liši slobode i da se uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela teška krađa, privede na dalju nadležnost", saopšteno je iz policije.

Osim toga, policija je u Andrijevici pretresla kuću i druge prostorije koje koristi V.V. (19).

Tom prilikom je pronađena puška marke “Crvena Zastava” M-48 kalibra 7,9 milimetara, kao i veća količina municije istog kalibra.

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da puška i municija pripadaju V.V. (80) za koje ne posjeduje oružni list", navode iz Uprave policije.

Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te da se protiv V.V. (80) podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio ovo krivično djelo, u redovnom postupku.

"Prilikom pretresa kod V.V. pronađene su i dvije lovačke puške za koje je istekao rok važenja oružnog lista, te su mu izdata dva prekršajna naloga zbog prekršaja iz Zakona o oružju", saopšteno je iz policije.

Bonus video: