PREDMET POZNAT KAO "AERODROM"

Viši sud odbacio predlog SDT-a da se Kneževiću sudi u odsustvu

"Jer, da bi se neko lice smatralo nedostupnim državnim organima Crne Gore, iako se zna da je u drugoj državi na poznatoj adresi, prvenstveno se mora pokušati sa dostavljanjem poziva putem međunarodne pomoći"
1921 pregleda 1 komentar(a)
Knežević, Foto: AP
Knežević, Foto: AP
Ažurirano: 27.04.2020. 18:31h

Nakon što je Apelacioni sud 4. marta uvažio žalbe branilaca odbjeglog biznismena i predsjednika Atlas Grupe  Duška Kneževića, Viši sud u Podgorici je svojim rješenjem u predmetu poznatom kao "Aerodrom" u ponovnom postupku odbio kao neosnovan predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se  Kneževiću sudi u odsustvu, saopšteno je iz Atlas grupe.

"Prihvatajući primjedbe i upustva Apelacionog suda Crne Gore, Viši sud u Podgorici je u svom rešenju kojim je odbio predlog Specijalnog državnog tužilaštva za suđenje u odsustvu, zaključio ono što je odbrana g. Kneževića u svojim žalbama i tokom postupka isticala, da sam boravak Duška Kneževića u inostranstvu ne znači da je on nedostupan državnim organima. Jer, da bi se neko lice smatralo nedostupnim državnim organima Crne Gore, iako se zna da je u drugoj državi na poznatoj adresi, prvenstveno se mora pokušati sa dostavljanjem poziva putem međunarodne pomoći. Kako u konkretnom slučaju ta mogućnost za pozivanje putem međunarodne pravne pomoći nije iskorišćena, a imajući u vidu činjenicu da je adresa g. Kneževića u inostranstvu poznata, to se u konkretnom slučaju nisu stekli uslovi za suđenje u odsustvu", saopštio je advokat Nemanja Jolović.

Preporučujemo za Vas