U Pljevljima se prošle godine dogodile 104 saobraćajne nezgode

Prošle godine povrijeđeno je ukupno 86 osoba. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom
673 pregleda 0 komentar(a)
Saobraćajna nezgoda (ilustracija), Foto: Shutterstock
Saobraćajna nezgoda (ilustracija), Foto: Shutterstock

Na području Opštine Pljevlja prošle godine dogodile su se 104 saobraćajne nezgode, od čega su 42 imale za posljedicu povrijeđivanje lica, doksu 62 bile sa materijalnom štetom,

U saobraćajnim nezgodama prošle godine povrijeđeno je ukupno 86 osoba, od kojih je 29 zadobilo teške tjelesne povrede i 57 lake tjelesne povrede. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.

“U toku 2019. godine, u Centru bezbjednosti Pljevlja, realizovano je i više akcija preventivnog karaktera, kao što su “Motocikl“, “Stop za neregistrovana vozila“, “Bezbjedan prevoz djece“, “Pojas za sve“, kampanja “Kad pijem ne vozim“, koje su imale za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. Imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori, koja je vezana za COVID 19. Pored dodatnih obaveza koje imaju u sprovođenju mjera u cilju zaštite zdravlja naših građana, policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja će kao i do sada i u narednom periodu nastaviti da prvenstveno preventivnim, ali i u skladu sa Zakonom i represivnim aktivnostima, doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, sa posebnim akcentom na ranjive kategorije učesnika u saobraćaju (djeca, starije osobe). Centar bezbjednosti Pljevlja još jednom apeluje na sve vozače i učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju i poštuju saobraćajne propise i da prilagode vožnju uslovima na putu, kako bi doprinijeli svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju CB Pljevlja, kojeg je potpisao načelnik Dragan Slavulj.

Saopštenje je izdato povodom nedjelje posvećene prevenciji i sjećanju na poginule i povrijeđene u saobraćajnim nezgodama.

Ranije je iz Pljevaljske policije saopšteno da je prošle godine izdato 4.300 prekršajnih naloga i da je privremeno oduzeto 466 vozačkih dozvola. U prošloj godini alkotestirano 9.270 vozača, od čega su 793 nađena pod uticajem alkohola. Od toga 113 su mladi vozači ili vozači početnici

Bonus video: