Osumnjičen za pokušaj ubistva: Marsenić pušten da se brani sa slobode, oduzet mu pasoš

Marseniću je izrečena mjera zabrane udaljavanja iz mjesta boravišta kao i napuštanja Crne Gore
6259 pregleda 3 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"
Viši sud u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"

Beranac Vladan Marsenić osumnjičen za pokušaj ubistva Bjelopoljca Almira Adilovića (40) pušten je da se brani sa slobode, nakon što ga je saslušala sutkinja za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac.

Marseniću je izrečena mjera zabrane udaljavanja iz mjesta boravišta kao i napuštanja Crne Gore.

"Obzirom da od Višeg tužilaštva nije stigao predlog za određivanje pritvora i da je postupak još uvijek u fazi izviđaja, donijeta je odluka da se Mareseniću oduzme pasoš. Ova mjera je izrečena zbog mogućnosti bjekstva. Na taj način mu je zabranjeno kretanje van mjesta boravišta i onemogućeno napuštanje Crne Gore", kazala je sutkinja Rakonjac.

Marsenić je osumnjičen da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih naprava.

Tokom istrage Marsenić je negirao djelo koje mu se stavlja na teret.

On nije priznao izvršenje krivčnog djela koje mu je stavljeno na teret.

“Tvrdio je da kritičnom prilikom nije bio na mjestu na kojem je ono izvršeno. To je potvrđeno i tokom suočavanja Marsenića sa licem na koje je navodno pucano, koje je saopštilo da moj branjenik nije osoba koja je pucala na njega. To je potvrdilo i nekoliko svjedoka, tako da očekujem da tužilaštvo odustane od ovog slučaja", kazao je advokat Drago Konatar.

Marsenić je kako se sumnja 10. aprila 2020. godine, oko 17 časova, nakon saobraćajne nezgode, iz vatrenog oružja ispalio jedan projektil u pravcu Almira Adilovića (40) iz Bijelog Polja, koji je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u predjelu glave.

Bonus video: