Soraja Vučelić-Masoni "lakša" za 500 eura

Baranka i Podgoričanka M. M. uhapšene su na Žabljaku zbog kršenja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa
14232 pregleda 9 komentar(a)
Soraja Vučelić-Masoni, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Soraja Vučelić-Masoni, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić

Tridesetčetvorogodišnja Baranka Sara Masoni (Soraja Vučelić) i godinu mlađa Podgoričanka M. M. uplatiće po 500 eura u humanitarne svrhe, jer su kršile privremene mjere za sprečavanje širenja koronavirusa.

Takav dogovor postigle su sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, nakon što su juče uhapšene na Žabljaku, u vikendici jednog Nikšićanina. Nakon toga, vratile su se u grad pod Durmitorom.

Iz Uprave policije saopšteno je da su uhapšene zbog sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijane opasne zarazne bolesti.

Policija ih je uhapsila u žabljačkom selu Borje.

Iz Uprave policije saopšteno je da se njih dvije sumnjiče da su prekršili dvije privremene mjere koje je Ministarstvo zdravlja donijelo zbog sprečavanja širenja koronavirusa - zabranu međugradskog saobraćaja i zabranu okupljanja u objektima.

“Postupajući po operativnim informacijama policija je izvršila kontrolu jedne vikendice u naselju Borje u kojoj su zatečene dvije ženske osobe, S. M. i M. M. a koje nijesu posjedovale potvrde o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja. Osim kršenja mjere zabrane međugradskog saobraćaja one su prekršile i zabranu okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. S. M. i M. M. su lišene slobode i uz krivičnu prijavu sprovedene državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima”.

Nijesu precizirali da li će zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima eventualno odgovarati i vlasnik vikendice, ali ni kada su i kako Baranka i Podgoričanka doputovale do Žabljaka, odnosno da li ih je policija eventualno kontrolisala na punktovima. Vučelićeva u Crnoj Gori boravi od kada joj je srpska policija zabranila ulaz u tu državu zbog navodnih veza sa kriminalnim klanovima.

Zbog kršenja privremenih mjera, policija je u subotu podnijela krivične prijave protiv 28 osoba.

“Građani su najviše kršili mjeru zabrane okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima zbog čega je i procesuirano 10 osoba”, saopšteno je iz UP.

Bonus video: