HVALIO SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Pola godine utvrđuju ko je kod osuđenika u Specijalnu bolnicu za psihijatriju “Dobrota” uveo dvije ženske osobe

Gotovo istovjetan odgovor “Vijestima” je stizao više puta od novembra 2019. godine
13283 pregleda 7 komentar(a)
Osuđenik sa gošćama, Foto: Facebook
Osuđenik sa gošćama, Foto: Facebook

Kotorski tužioci od novembra prošle godine nisu utvrdili ko je i kako u Specijalnu bolnicu za psihijatriju “Dobrota” uveo dvije ženske osobe koje su se i fotografisale sa osuđenikom Đ. P. koji kaznu izdržava u bolnici.

Osuđenik Đ. P. koji kaznu izdržava u bolnici “Dobroti”, početkom novembra 2019. objavio je društvenoj mreži Facebook fotografiju na kojoj je u bolničkoj sobi sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženskom osobom, obučenoj u uniformu zdravstvenog radnika.

Napisao je: “Ja i koieginice”.

“Predmet formiran povodom objavljivanja fotografije osuđenog lica smještenog u Specijalnoj bolnici za psihijatriju ‘Dobrota’ u Kotoru je u fazi izviđaja. Radi zaštite od objelodanjivanja podataka koji se odnose na sadržinu preduzetih radnji u pretkrivičnom postupku i dokaza prikupljenih izviđajem, nijesmo u mogućnosti da Vam odgovorimo do kojih smo saznanja došli, koje su radnje preduzete, te o sadržini prikupljenih dokaza”, odgovorila je Vijestima portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

Gotovo istovjetan odgovor “Vijestima” je od njih stizao više puta od novembra 2019. godine.

Nikada nijesu odgovorili da li su utvrdili ko su ženske osobe sa fotografije, jesu li saslušali tadašnjeg vršioca dužnosti SBP “Dobrota” dr Aleksandra Tomčuka, službenike obezbjeđenja, zdravstveno osoblje...

Tužilaštvo i Uprava policije treba da utvrde da li će neko krivično odgovarati zato što je omogućio Đ. P. da se u jednoj od soba psihijatrijske ustanove fotografiše sa dvije ženske osobe, a potom eksplicitne zajedničke snimke objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

“Vijestima” je ranije nezvanično rečeno da djevojke sa kojima se Đ. P. fotografisao nisu jedine koje su ga posjećivale, kao i da ga tog dana nisu prvi put posjetile.

Nepuna dva mjeseca nakon skandala, vršilac dužnosti direktora te ustanove, Aleksandar Tomčuk, napustio je tu fotelju.