Barska policija tvrdi da je rasvijetlila podmetanje požara iz februara i uhapsila dvije osobe

Stefan Popovića se tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, počinjeno na štetu Baranina. Dejan Mihailović se sumnjiči da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
4096 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 07.05.2020. 11:20h

Stefan Popović (30) iz Podgorice uhapšen je u Baru zbog sumnje da je 6. februara eksplozivom uništio automobil i plovilo Baranina D.P.

U istoj akciji barska policija uhapsila je i Ulcinjanina Dejana Mihailovića (32), koji je Popoviću predao improvizovanu eksplozivnu napravu.

To su saopštili iz Uprave policije, ističući da Popovića terete za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, počinjeno na štetu Baranina.

Mihailovića sumnjiče da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je S.P. podmentnuo požar na plovilu i putničkom motornom vozilu u vlasništvu D.P., a da je prethodno improvizovanu eksplozivnu napravu sa umetnutom detonatorskom kapislom pribavio od D.M. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu", saopštili su iz policije.

Bonus video: