NPCG: Spriječena nezakonita prodaja ribe ispred Gintaša

Oni su podsjetili da je u NP Skadarsko jezero, na snazi ribolovni zabran koji je počeo 15. marta i koji će trajati do 15. maja
4160 pregleda 0 komentar(a)
Zaplijenjena riba, Foto: NPCG
Zaplijenjena riba, Foto: NPCG

Predstavnici Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore podnijeli su juče krivične prijave protiv lica koja su vršila nezakonit izlov, kao i nezakonitu prodaju ribe ispred tržnog centra Mall of Montenegro (Gintaš) za koju se sumnja da je izlov iz Skadarskog jezera gdje je na snazi ribolovni zabran, a zaplijenjeno je oko 30 kilograma šarana-krapa, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kako objašnjavaju u akciji su učestvovali i pripadnici Komunalne policije koji su podnijeli prekršajnu prijavu protiv istih osoba za vanpijačnu prodaju ribe.

"Još jednom zahvaljujemo pripadnicima Uprave policije i Komunalne policije na efikasnosti i spremnosti da zajedno iskorijenimo nelegalne aktivnosti", kažese u saopštenju.

Oni su podsjetili da je u NP Skadarsko jezero, na snazi ribolovni zabran koji je počeo 15. marta i koji će trajati do 15. maja.

"Izlov jegulje u NP Skadarsko jezero se može obavljati uz striktno poštovanje Zakona o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi što podrazumijeva da se moraju poštovati Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov", objašnjavaju u saopštenju.

Nacionalni park Skadarsko jezero apeluje na strogo poštovanje svih mjera i preporuka donijetih od strane NKT i nadležnih organa, kao i na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema ukupnim vrijednostima Nacionalnog parka, u ovom slučaju, ribljeg fonda.

"Dežurni broj telefona za informacije i prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova je 067 000 825", zaključeno je u sapopštenju.

Bonus video: