Tukao ga do smrti: Nišiću će suditi zbog ubistva Ćorića

Viša državna tužiteljka Tatjana Begović, konstatovala je da je Jasmin Nišić 14. aprila 2019. sa umišljajem lišio života Kristijana Ćorića
6926 pregleda 0 komentar(a)
Ubistvo se dogodilo 14. aprila 2019. godine (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ubistvo se dogodilo 14. aprila 2019. godine (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Viši sud u Podgorici donio je rješenje kojim je potvrdio optužnicu protiv Jasmina Nišića iz Prijepolja zbog ubistva Kristijana Ćorića u budvanskom naselju Velji Vinogradi u aprilu 2019. godine.

Viša državna tužiteljka Tatjana Begović, u tom aktu konstatovala je da je Nišić 14. aprila 2019. godine, oko 4.30 časova, sa umišljajem lišio života Ćorića.

“Okrivljeni je, nakon što ga je pozivala svjedokinja M. E., došao do njenog stana, gdje se na terasi nalazio oštećeni Ćorić. Okrivljeni Nišić je sa terase uzeo plastičnu stolicu kojom je oštećenog Ćorića više puta udario po glavi i tijelu, od kojih udaraca je oštećeni pao na stolicu, na kojoj je prethodno sjedio, a zatim ga podigao za ramena i odvukao do parking prostora ispred zgrade, gdje je nastavio oštećenog da udara nepoznatim sredstvom, kao i pesnicom po glavi i tijelu, nanoseći mu teške tjelesne povrede u vidu preloma sitaste kosti i pukotinastih preloma koji se pružaju preko poda lijeve polovine srednje i zadnje lobanjske jame, višestrukih preloma kostiju lica, kao i preloma rebara sa lijeve i desne strane, od kojih povreda je kod oštećenog nastupila smrt. Nakon toga, okrivljeni je pobjegao, čime je izvršio krivično djelo ubistvo”, navodi se u optužnici.

Apelacioni sud Crne Gore, krajem marta donio je rješenje kojim je Nišiću produžio pritvor zbog, kako su napisali, opasnosti od bjekstva.

Ocjenom dokaza iz spisa predmeta prvostepenog suda, do nivoa postojanja osnovane sumnje, posebno iz iskaza svjedoka E.M. proizilazi da je Nišić počinio ubistvo.

“Svjedok E.M. je navela da je vidjela da je u jednom momentu Nišić uzeo jednu plastičnu stolicu sa njene terase, i da je počeo da udara Ćorića po glavi i tijelu, te da je potom krenuo da ga vuče prema ulici kada ih više nije vidjela. Iz iskaza svjedoka O.D. i K. D. koji su u svom svjedočkom iskazu naveli da im je okrivljeni Nišić saopštio da se kritične večeri pobio, da su potom, a nakon što su prebacili okrivljenog kući, odlučili da pođu na mjesto gdje je imao tuču i kada su došli vidjeli su jedno lice koje nepomično leži na ulici, nakon čega je svjedok K.D. koji radi u policiji, pozvao policiju. Ovaj sud kao i prvostepeni nalazi da je okrivljeni Nišić osnovano sumnjiv da je učinio krivično djelo ubistvo iz člana 143. Krivičnog zakonika Crne Gore, koje krivično djelo mu je stavljeno na teret optužnicom, a što predstavlja osnovni preduslov da bi se prema nekom licu odredio, a samim tim i produžio pritvor”, piše u rješenju Apelacionog suda.

Bonus video: