najavili saslušanja osumnjičenih

Podnijete krivične prijave povodom okupljanja u Beranama

ODT Berane je još jednom upozorilo sve građane da poštuju preporuke i naredbe NKT i Ministarstva zdravlja i da u protivnom podliježu krivičnoj odgovornosti
8650 pregleda 30 komentar(a)
Sa okupljanja u Beranama, Foto: Tufik Softić, Tufik Softić, Tufik Softić
Sa okupljanja u Beranama, Foto: Tufik Softić, Tufik Softić, Tufik Softić
Ažurirano: 08.05.2020. 14:28h

Beranska policija podnijela je krivične prijave protiv protojereja-stavrofora Dragana Ristića, jereja Stefana Milovanovića i Miloša Cicmila, i protosinđela Evstatija (Predrag Dragojević) iz manastira Đurđevi stupovi, kao i ipođakona Vuksana Vešovića, zbog osnova sumnje da su održavanjem Đurđevdanske litije izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim preporukama za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"U narednom periodu biće obavljena saslušanja osumnjičenih, kao i druge mjere kao i druge mjere i radnje neophodne za donošenje odluke Osnovnog državnog tužilaštva", kaže se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

ODT Berane je još jednom upozorilo sve građane da poštuju preporuke i naredbe NKT i Ministarstva zdravlja i da u protivnom podliježu krivičnoj odgovornosti.

Sveštenici manastira Đurđevi stupovi su na Đurđevdan, 6. maja organizovali kađenje ulica, kada ih je u glavnoj ulici dočekao određeni broj građana koji su skandirali "ne damo svetinje" i kratko propratio do kraja ulice.

"Službenici Centra bezbednosti Berane su, po nalogu nadležnog tužioca, podnijeli krivične prijave protiv pet sveštenih lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Krivične prijave su podnijete protiv D.R, M.C, P.D, S.M. i V.V.  Ova lica su se 06. maja na ulicama Berana kretala u Đurđevdanskoj litiji kojoj je prisustvovao više destina građana što je suprotno naredbama Ministarstva zdravlja koje su donijete u cilju suzbijanja novog koronavirusa", saopšteno je iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas